Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Acest desert are o savoare exceptionala . gutuile in combinatie cu alune (nuci ) si stafide sunt.. senzationale .
Sincer eu nu am avut rabdare sa se intareasca bine , l-am lasat doar sa se raceasca :)
reteta luata din Good Food
Merele gutui le spalam bine in asa fel incat sa nu mai aiba pufulet . Le curatam de samburi si le taiem cubulete .
Intr-o cratita le punem la fiert cu apa doar atat cat sa le acopere .
Lasam sa fiarba pana cand se inmoaie gutuiele bine.
Intre timp punem stafidele la inmuiat in rom si zdrobim nucile sau alunele . Punem si gelatina la inmuiat sau procedam conform instructiunilor de pe plic .
Cand s-au inmuita gutuiele adaugam zaharul si lasam sa scada toata apa care este ,amestecand si avand grija sa nu se prinda .
Adaugam nucile si stafidele inmuiate si luam de pe foc. Amestecam bine si punem gelatina.
Intr-o forma de chec punem folie de plastic si turnam compozitia acolo . Lasam sa se raceasca si acoperim cu folie .
Dam la frigider pentru cel putin 2 ore .
P.S Dupa mine a iesit prea dulce . Daca nu va palce foarte dulce puneti mai putin decat in reteta.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult