Salam de mere gutui

de anca_rm in Prajituri, 19 Sep 2013 | 1345 vizualizari

 

Acest desert are o savoare exceptionala . gutuile in combinatie cu alune (nuci ) si stafide sunt.. senzationale .

Sincer eu nu am avut rabdare sa se intareasca bine , l-am lasat doar sa se raceasca :)
reteta luata din Good Food

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg mere gutui
  • 200 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuci sau alune
  • 1 esenta rom
  • 5 gr gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de mere gutui:

Merele gutui le spalam bine in asa fel incat sa nu mai aiba pufulet . Le curatam de samburi si le taiem cubulete .


Intr-o cratita le punem la fiert cu apa doar atat cat sa le acopere .


Lasam sa fiarba pana cand se inmoaie gutuiele bine.


Intre timp punem stafidele la inmuiat in rom si zdrobim nucile sau alunele . Punem si gelatina la inmuiat sau procedam conform instructiunilor de pe plic .


Cand s-au inmuita gutuiele adaugam zaharul si lasam sa scada toata apa care este ,amestecand si avand grija sa nu se prinda .


Adaugam nucile si stafidele inmuiate si luam de pe foc. Amestecam bine si punem gelatina.


Intr-o forma de chec punem folie de plastic si turnam compozitia acolo . Lasam sa se raceasca si acoperim cu folie .


Dam la frigider pentru cel putin 2 ore .



P.S Dupa mine a iesit prea dulce . Daca nu va palce foarte dulce puneti mai putin decat in reteta.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de mere gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

anca_rm 1

19.09.2013, 14:07

Elena

anca_rm 1

19.09.2013, 14:08

Rocsi multumesc

Lia_ 1

19.09.2013, 20:26

asa le spune soiului astuia "mere gutui" ? ...ca n-am mai auzit

pare ceva foarte parfumat si bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu fructe