Salam de mere gutui

de anca_rm in Prajituri, 19 Sep 2013 | 3041 vizualizari

 

Acest desert are o savoare exceptionala . gutuile in combinatie cu alune (nuci ) si stafide sunt.. senzationale .

Sincer eu nu am avut rabdare sa se intareasca bine , l-am lasat doar sa se raceasca :)
reteta luata din Good Food

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg mere gutui
  • 200 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuci sau alune
  • 1 esenta rom
  • 5 gr gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de mere gutui:

Merele gutui le spalam bine in asa fel incat sa nu mai aiba pufulet . Le curatam de samburi si le taiem cubulete .

Intr-o cratita le punem la fiert cu apa doar atat cat sa le acopere .

Lasam sa fiarba pana cand se inmoaie gutuiele bine.

Intre timp punem stafidele la inmuiat in rom si zdrobim nucile sau alunele . Punem si gelatina la inmuiat sau procedam conform instructiunilor de pe plic .

Cand s-au inmuita gutuiele adaugam zaharul si lasam sa scada toata apa care este ,amestecand si avand grija sa nu se prinda .

Adaugam nucile si stafidele inmuiate si luam de pe foc. Amestecam bine si punem gelatina.

Intr-o forma de chec punem folie de plastic si turnam compozitia acolo . Lasam sa se raceasca si acoperim cu folie .

Dam la frigider pentru cel putin 2 ore .

 

P.S  Dupa mine a iesit prea dulce . Daca nu va palce foarte dulce puneti mai putin decat in reteta.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de mere gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

anca_rm 1

19.09.2013, 14:07

Elena

anca_rm 1

19.09.2013, 14:08

Rocsi multumesc

Lia_ 1

19.09.2013, 20:26

asa le spune soiului astuia "mere gutui" ? ...ca n-am mai auzit

pare ceva foarte parfumat si bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu fructe de padure