Fundite cu nuca si pesmet

de mihaelar63 in Dulciuri, 28 Mar 2015 | 1452 vizualizari

 

Un desert cu amintiri din copilarie preparat rapid .O varianta mai impopotonata a taiteilor cu nuca . De bune, au fost fost prea bune , prea ca la tara :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 cana pesmet
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 2 linguri zahar brun
  • 500 gr fundite- paste din grau dur
  • cirese din dulceata -la discretie
  • cativa miezi de nuca -pentru decor
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fundite cu nuca si pesmet:

Funditele se fierb in apa clocatita foarte putin sarata [ dupa preferinta mai tari sau mai moi].Se scurg de apa .

Intr-o tigaie mare incapatoare [ eu am folosit wok-ul de la Tefa], topiti untul in ulei .

Caliti in acest amestec pesmetul, amestecand pana devine auriu .

Trageti tigaia de pe foc si adugati nuca macinata , scortisoara si zaharul .

Se incorporeaza pastele in restul amestecului .

Serviti funditele cu nuca si pesmet decorate din abundenta cu cirese din dulceata [sau alta dulceata ] si miez de nuca .

 

TIPS-URI

1

Pentru ca ciresele din dulceata au fost foarte dulci am folosit mai putin zahar in amestecul de nuca si pesmet .

2

Puteti folosi paste si cu alte forme , dupa preferinta .

3

Daca doriti ca acest dulce sa fie de post renuntati la unt .

RETETA IN IMAGINI

Fundite cu nuca si pesmet-0
Fundite cu nuca si pesmet-1
Fundite cu nuca si pesmet-2
Fundite cu nuca si pesmet-3
Fundite cu nuca si pesmet-4
Fundite cu nuca si pesmet-5
Fundite cu nuca si pesmet-6
Fundite cu nuca si pesmet-7
Fundite cu nuca si pesmet-8
Fundite cu nuca si pesmet-9
Fundite cu nuca si pesmet-10
Fundite cu nuca si pesmet-11
Fundite cu nuca si pesmet-12

COMENTARII (21)

mihaelar63

mihaelar63 1

29.03.2015, 23:58

Bine ca nu am scris fundulite . asa le zicea o babuta la tara )) B

Valclaudia

Valclaudia 1

08.12.2015, 20:11

am sosit la ziua ta! La multi ani,Mihaela! Si da, vreau o portie mareeee!!

mihaelar63

mihaelar63 1

09.12.2015, 00:40

Multumesc, esti servita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!