Spooky Cake

de laylalala in Dulciuri, 29 Apr 2010 | 1811 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru checul cu scortisoara
  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite esente de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 125 ml iaurt gras
  • Pentru checul de ciocolata
  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite esente de vanilie
  • 2 oua
  • 120 gr faina
  • 30 gr cacao
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 1 plic pudding de caramel
  • 1 plic pudding de vanilie/frisca
  • 1 litru de lapte
  • 5-6 linguri zahar
  • Pentru décor
  • pasta din jeleu 
  • bomboane
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spooky Cake:

Pentru checul cu scortisoara

Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava patrata de 20 cm.

Bate untul cu zaharul.Adauga vanilia si coaja de lamaie.Adauga ouale, cate unul pe rand, mixand bine.Intr-un vas amesteca faina cu scortisoara, bicarbonatul si sarea.Adauga ½ din cantitatea de amestec de faina in cel cu oua si mixeaza-le.Adauga iaurtul, amesteca, apoi adauga restul de amestec cu faina.

Pune aluatul obtinut in tava si coace-l 55-65 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata, apoi lasa-l sa se rceasca complet.



Pentru checul de ciocolata

Bate untul cu zaharul.Adauga vanilia si ouale, cate unul pe rand, mixand bine. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, bicarbonatul si sarea.Mizeaza impreuna cele 2 compozitii, apoi pune aluatul obtinut in tava si coace-l 55-65 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa checul sa se rceasca complet.



Pentru crema

Prepara cele 2 pudding-uri comform intructiunilo de pe ambalaj si lasa-le sa se raceasca.



Pentru asamblare

Taie checul cu scortisoara in jumatate, pe orizontala.Unge primul blat cu ½ cantitate din pudding-ul cu caramel, apoi aseaza deasupra celalat blat.Unge intreg checul cu pudding-ul de caremel ramas.

Taie o parte din checul de ciocolata in dreptunghiuri mici, asemena unor caramizi.Trebuie sa ai atatea caramizi cat sa poti inconjura apropae tot checul cu scortisoara.Din restul de chec de ciocolata taie diferite forme de sicrie si/sau fantome.Imbraca sicriile si fantomele in pasta de jeleu si decoreaza-le dupa dorinta.

Cladeste “caramizile” pe marginile checului cu scortisoara, lipindu-le cu pudding de vanilie, cu ajutorul unui cornet.Aseaza sicriile si fantomele deasupra tortului si decoreaza-l cu diferite bomboane.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spooky Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Pasiune pentru bucatarie 1

29.04.2010, 11:04

Rocsi 1

29.04.2010, 14:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paine cu mere si sos de vanilie