Melcisori cu nuca

de gabrielasfechis in Dulciuri, 30 Sep 2015 | 1526 vizualizari

 

Am auzit ca sunt tare buni melcisorii cu nuca, de fapt cu scortisoara- cinnamon rolls - dar eu nu sunt mare fan scortisoara asa ca le-am facut sa le pot manca si eu.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 7 gr drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 200 gr zahar brun
  • 100 gr unt
  • 4 linguri nuca
  • pentru glazura:
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 100 gr crema de branza
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Intindem o foaie de aluat nu foarte groasa.

Intr-un bol amestecam zaharul brun cu nuca si cu untul moale pana obtinem o pasta. Intindem pasta obtinuta deasupra foii de aluat in strat uniform.


Rulam strans foaia de aluat si obtinem un rulou.


Cu un cutit bine ascutit taiem ruloul felii groase cam de 2 cm


Asezam melcisorii obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta intre ei pentru ca vor creste la copt.


Dam la cuptor pana se vor rumeni usor.


Pentru glazura frecam crema de branza cu untul si zaharul pudra pana obtinem o pasta omogena. Imediat ce scoatem rulourile din cuptor le ungem din belsug cu glazura. Le servim calde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

01.10.2015, 13:26

Andreea Caroline 1

01.10.2015, 18:54

CarmenBlue 1

02.10.2015, 11:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca