Mic-dejun englezesc (Porridge) ciresat

de Anamaria7 in Dulciuri, 24 Iun 2011 | 8449 vizualizari

 

Combinat cu cirese, fruct-minune pentru

 

INGREDIENTE

  • 1 c fulgi de ovaz
  • 4 c apa
  • 1/4 lgt sare
  • 3 lg miere
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1 pumn alune de toate soiurile, nesarate
  • 1 lg seminte de in
  • 200 gr cirese bine coapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic-dejun englezesc (Porridge) ciresat:

Punem apa la foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam fulgii si sarea si dam focul mic. Lasam sa se umfle si tinem pe foc pana cand ne place consistenta (mai moale sau sa ramana putin fermi fulgii).

Intre timp, spalam ciresele si le scoatem samburii, apoi le tocam mai marunt, daca vrem. Daca ne ramane suc, il tinem.

Dupa ce s-a mai racit putin ovazul, adaugam scortisoara, mierea si ciresele si amestecam bine.

La final, turnam 2 lg din sucul cireselor peste ovaz, presaram alune si 2-3 cirese si semintele de in.

TIPS-URI

1

Mierea nu se adauga cand ovazul e foarte fierbinte deoarece se distrug proprietatile benefice. Se poate inlocui cu zahar [brun].

2

Puteti pune ovazul la fiert in lapte sau sa mai adaugati putin lapte dupa ce l-ati luat de pe foc, daca e prea gros.

3

Este indicat ca semintele de in sa fie macinate, altfel corpul le elimina fara sa retina bunatatile :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic-dejun englezesc (Porridge) ciresat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese