Inghetata de cacao cu stafide si rom

de Geanina87 in Dulciuri, 13 Iun 2012 | 2461 vizualizari

 

Perfecta pentru o zi calduroasa de vara :)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 5 linguri de cacao
  • stafide (cate vreti)
  • un pahar cu lapte
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cacao cu stafide si rom:

Mixam ouale cu zaharul,adaugam si laptele dupa care punem pe bain-marie si lasam pana se ingroasa crema.(Daca nu aveti prea multa rabdare, puteti pune compozitia la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.)Apoi luam de pe foc, adaugam cacaoa si amestecam cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.Lasam compozitia sa se raceasca si abia dupa aceea incorporam cu frisca batuta amestecand incet cu o lingura mare.La final adaugam esenta de rom si stafidele.Dam la congelator pentru cateva ore.Se poate servi atat cu topping de ciocolata cat si simpla.

 

TIPS-URI

1

Este mai aromata si mai gustoasa daca tineti stafidele in rom cu cel putin o ora inainte sa le introduceti in preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cacao cu stafide si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Alinutza80 1

14.06.2012, 16:15

mihaelar63 1

15.06.2012, 16:51

Super reteta , trebuie sa incep si eu cu inghetata de casa

Geanina87 1

15.06.2012, 18:39

Iti recomand cu mare drag.Nu o sa iti para rau.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu visine si frappe