Gogosi la cuptor

de cristinutanicolita in Dulciuri, 13 Ian 2017 | 321 vizualizari

 

Este prima data cand fac gogosi la cuptor. Rezultatul a fost unul neasteptat: nu mai vrem gogosi prăjite niciodata; toata familia a fost încântată si le-au "devorat"imediat. :)
Ca la bucatarasi acasă. 

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 2 lg zahar
  • 20 g drojdie
  • miere
  • nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor:

Mai întâi, pregatim maiaua; punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lg de apa calduta si omogenizam. Lasam maiaua 15 min sa crească.


Intr-un bol, punem faina cernuta. Adăugăm zaharul, esenta, un praf de sare, maiaua si apa călduță. Framantam si adaugam treptat uleiul. Trebuie sa obținem un aluat elastic si nelipicios.


Acoperim bolul cu un prosop si il lasam sa crească până isi dublează volumul.


Punem ulei pe masa de lucru, luam aluatul si il intindem. Decupam gogosile cu o forma rotundă si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Le acoperim si le mai lăsăm la crescut 10-15 min.


Coacem gogosile la foc mediu, până devin rumene, max 20 min.


Le ungem cu miere si le trecem prin nuca de cocos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

diaconta 1

15.01.2017, 17:34

mult mai sanatoase asa,neimbacsite de ulei

cristinutanicolita 1

15.01.2017, 21:02

Multumesc

miki_a 1

17.01.2017, 18:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos