Inghetata cu cirese si biscuiti

de Poliana in Dulciuri, 8 Iul 2012 | 6435 vizualizari

 

Tot cald e afara, si parca numai inghetata as consuma :P Am adus si pentru voi!
Inca mai sunt cirese la piata, asa ca am reusit sa mai fac un desert care sa contina cirese.
Nu e doar un simplu desert, ci o inghetata delicioasa!!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 ml smantana de gatit
  • 300 gr branza de vaci
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr zahar
  • 300 gr cirese spalate si 'scapate' de samburi
  • 50 gr biscuiti cu ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cirese si biscuiti:

Smantana pentru frisca o aducem la punctul de fierbere, dupa care adaugam galbenusurile si mixam bine bine, pana la incorporarea completa. La operatiunea asta e nevoie de viteza maxima, altfel riscam sa ne trezim cu o omleta de toata frumusetea! Lasam la racit.


Mixam albusurile, in momentul in care au devenit spuma, le punem pe baie de aburi si adaugam treptat zaharul, si continuam sa mixam pana cand zaharul este topit complet, iar albusurile au aspect de bezea.


Mixam branza de vaci cu smantana in blender, pana devin ca o crema fina, apoi adaugam si zaharul vanilat.


Luam 100 gr de cirese, le facem piure cu blenderul , apoi le adaugam in crema de branza. Turnam cu grija si amestecul cu galbenusuri, apoi incorporam si albusurile batute spuma. Amestecam usor cu miscari de jos in sus.


Pregatim o forma rezistenta, o imbracam in folie de plastic si turnam jumatate din compozitia de inghetata. Punem ciresele ramase, le distribuim uniform pe toata suprafata, iar apoi turnam restul de amestec. Deasupra punem biscuitii de ciocolata.


Asezam forma la congelator pentru cel putin 4 ore, dupa care nu ramane decat sa ne desfatam/racorim cu bunatate de in inghetata!


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cirese si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Steffy 1

09.06.2013, 23:43

Senzationala!

babi5 1

10.06.2013, 09:39

Acum merge taman bine

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 17:01

mmm...o bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiți a la Benedetta