Melci dulci cu mac si nuca

de monik80 in Dulciuri, 11 Mar 2015 | 3619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina,
  • 1 ou,
  • 50 g margarina/unt,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vaniliat,
  • 50 ml lapte,
  • 5 g drojdie proaspata,
  • 250 g mac,
  • 250 g nuca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci dulci cu mac si nuca:

Aluat:

Se pune laptele la incalzit si se dizolva drojdia in el. Se amesteca oul impreuna cu zaharul cu un tel si treptat se adauga margarina topita, laptele impreuna cu drojdia si faina, se amesteca pana devine un aluat, dupa care se framanta si se lasa cam 30 min la crescut.

Dupa ce aluatul a crescut se intind doua foi, pe una am pus mac, pe care l-am amestecat cu zahar si putina apa, iar pe cealalta foaie se pune nuca amestecata cu zahar. Se ruleaza foaia si se taie bucati, dupa care se pun intr-o tava in care este hartie de copt. Se lasa cca. 20 min la cuptor.

Le puteti pudra cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Eu am facut doua portii,pentru ca imi plac foarte mult acesti melci.

2

Ii puteti umple si cu ciocolata cu nuca,nuca cu gem de prune,sau cu ce vreti voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci dulci cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cuiburi de viespi (sau melcisori cu nuca si miere)