Melci dulci cu mac si nuca

de monik80 in Dulciuri, 11 Mar 2015 | 3726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina,
  • 1 ou,
  • 50 g margarina/unt,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vaniliat,
  • 50 ml lapte,
  • 5 g drojdie proaspata,
  • 250 g mac,
  • 250 g nuca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci dulci cu mac si nuca:

Aluat:

Se pune laptele la incalzit si se dizolva drojdia in el. Se amesteca oul impreuna cu zaharul cu un tel si treptat se adauga margarina topita, laptele impreuna cu drojdia si faina, se amesteca pana devine un aluat, dupa care se framanta si se lasa cam 30 min la crescut.

Dupa ce aluatul a crescut se intind doua foi, pe una am pus mac, pe care l-am amestecat cu zahar si putina apa, iar pe cealalta foaie se pune nuca amestecata cu zahar. Se ruleaza foaia si se taie bucati, dupa care se pun intr-o tava in care este hartie de copt. Se lasa cca. 20 min la cuptor.

Le puteti pudra cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Eu am facut doua portii,pentru ca imi plac foarte mult acesti melci.

2

Ii puteti umple si cu ciocolata cu nuca,nuca cu gem de prune,sau cu ce vreti voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci dulci cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca si marmelada