Melcisori cu nuca

de anca_rm in Prajituri, 10 Noi 2016 | 3995 vizualizari

 

Sunt frumosi si gustosi . Pot fi pastrati bine acoperiti cu un prosop si cu o folie de plastic.
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • -370 gr faina
  • -230 ml lapte
  • -50 gr unt
  • -50 ml ulei
  • -2 linguri de zahar
  • -1 galbenusuri
  • -praf de sare
  • -7 gr drojdie
  • Umplutura:
  • -300 gr nuca
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 galbenus de ou
  • -2 linguri lapte
  • Extra
  • -1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Aluatul

Laptele il incalzim putin , si  dizolvam in el drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.

Inr-un castron mai mare punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor cu furculita , praful de sare si laptele cu drojdia .

Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.

In functie de faina(temperatura si umiditate ) si de marimea oului s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid. Este bine cand facem un aluat dospit sa avem ingredientele la aceiasi temperatura , sa fie tinute ceva timp in aceiasi incapere .

Cand aluatul se desprinde de maini atunci il punem in castron , Il acoperim cu o folie alimentara si cu un prospop si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (aprox 40-60min)  .

Umplutura

Albusul de oua il batem cu zaharul si adaugam laptele si apoi nuca macinata . Omogenizam bine si lasam deoparte .

 

Intindem aluatul intr-un dreptunghi subtire , cat de subtire puteti.

Peste el adaugam nuca si o intindem uniform pe toata suprafata aluatului.

Rulam aluatul astfel incat sa formama un sul.

Cu un cutit care taie foarte bine taiem rondele cam de 1 cm grosime si le asezam pe tava cu umplutura in sus, bucata langa bucata.

Lasam 30 minute la loc caldut , apoi ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute .

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si rahat