Melcisori cu nuca

de anca_rm in Prajituri, 10 Noi 2016 | 841 vizualizari

 

Sunt frumosi si gustosi . Pot fi pastrati bine acoperiti cu un prosop si cu o folie de plastic.
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • -370 gr faina
  • -230 ml lapte
  • -50 gr unt
  • -50 ml ulei
  • -2 linguri de zahar
  • -1 galbenusuri
  • -praf de sare
  • -7 gr drojdie
  • Umplutura:
  • -300 gr nuca
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 galbenus de ou
  • -2 linguri lapte
  • Extra
  • -1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Aluatul


Laptele il incalzim putin , si dizolvam in el drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.


Inr-un castron mai mare punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor cu furculita , praful de sare si laptele cu drojdia .


Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.


In functie de faina(temperatura si umiditate ) si de marimea oului s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid. Este bine cand facem un aluat dospit sa avem ingredientele la aceiasi temperatura , sa fie tinute ceva timp in aceiasi incapere .


Cand aluatul se desprinde de maini atunci il punem in castron , Il acoperim cu o folie alimentara si cu un prospop si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (aprox 40-60min) .


Umplutura


Albusul de oua il batem cu zaharul si adaugam laptele si apoi nuca macinata . Omogenizam bine si lasam deoparte .



Intindem aluatul intr-un dreptunghi subtire , cat de subtire puteti.


Peste el adaugam nuca si o intindem uniform pe toata suprafata aluatului.


Rulam aluatul astfel incat sa formama un sul.


Cu un cutit care taie foarte bine taiem rondele cam de 1 cm grosime si le asezam pe tava cu umplutura in sus, bucata langa bucata.


Lasam 30 minute la loc caldut , apoi ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute .






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

10.11.2016, 20:57

Ce mult imi plac! Sa stii ca iau si eu!

Bunica 1

10.11.2016, 21:16

Andra_Constantinescu 1

10.11.2016, 21:47

Buni buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat de foietaj( de casa)