Chec pufos cu visine

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 25 Iun 2011 | 3739 vizualizari

 

Asteptam de foarte mult timp sa simt gustul visinelor,,, nu stiu de ce pentru ca nu eram innebunita dupa ele si nici pofticioasa nu sunt de fel,,, insa astazi m-am trezit cu o pofta nebuna, astfel ca nu am stat pe ganduri si am pregatit repede un chec exact asa cum ii place scumpului meu sot! Asta ca pretext ca l-am facut special pentru el :))

Va spun sincer ca e o nebunie si are un gust absolut divin!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg visine (curatate de codite si samburi)
  • 4 oua,
  • un praf de sare,
  • 2 cesti cu zahar
  • 6 cesti cu faina
  • 1 ceasca cu ulei
  • esente de vanilie
  • 2 cesti cu lapte
  • 1 pliculet cu praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu visine:

Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma s-a topit complet si s-a format o spuma tare. Am adaugat apoi cele 2 cesti de ulei, laptele si esentele, iar la sfarsit praful de copt si faina - cernuta. Am omogenizat compozitia si am turnat-o in doua tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt dupa care am adaugat in fiecare dintre ele visinele pudrate cu faina (pentru a nu aluneca pe fundul tavii). Cu 10 minute inainte de a il scaote din cuptor presaram granule de zahar pentru o caramelizare uniforma. Timpul necesar coacerii este de aproximativ 2 ore, insa e indicat sa verificati cu ajutorul unei scobitori, din loc in loc, checul. Daca scobitoarea ramane curata atunci checul este copt!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Dya Daniela Andrei 1

29.06.2011, 22:07

Eduard multumesc!

Lau 1

02.07.2011, 23:05

bun

Dya Daniela Andrei 1

03.07.2011, 12:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata