Tort Green Joy

de Ela68 in Torturi, 22 Iun 2016 | 1086 vizualizari

 

Cu acest tort am participat la competitia Green sugar blogger 2016. Sincera sa fiu, n-am avut deloc inspiratie. Ideea la ceva competitiv mi-a venit abia ce l-am terminat, insa, jocurile erau deja facute. Poate cu alta ocazie, daca timpul imi va permite.


Vand un pont pentru cei interesati. Cand participati la concursuri ce vor sa scoata in evidenta latura sanatatii, faceti dulciuri vegane sau raw vegane, sigur veti avea castig de cauza. 


Tortuletul are un gust foarte bun, este racoritor si aromat. In cazul in care vreti sa-l preparati, puteti inlocui Green sugar cu zahar alb, paritate 1:1.


 

 

INGREDIENTE

  • Blat Joconde cu fistic :
    • 100 gr fistic macinat
    • 4 linguri Green Sugar
    • 3 oua intregi, marime medie
    • 3 albusuri
    • un praf de sare
    • 1 lingura Green Sugar
    • 1 lingurita pulbere de orz (sau ceai Matcha, pentru culoare)
    • 20 gr faina cernuta
    • 25 gr unt topit si racit
    Sirop :
    • coaja rasa de la 1/2 lime
    • 80 ml apa
    • 1 lingura Green Sugar
    Jeleu de capsuni :
    • 450 gr capsuni
    • o mana de frunze de menta
    • 4 linguri Green Sugar
    • 5 foi gelatina
    • 50 ml apa rece
    Crema de vanilie cu mascarpone :
    • 100 ml lapte
    • 1 baton de vanilie
    • 2 galbenusuri
    • 4 linguri Green Sugar
    • 2 foi gelatina
    • 50 ml apa rece
    • 300 ml smantana pentru frisca
    • 150 gr mascarpone
    • 50 ml brandy
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Green Joy:

Mod de preparare Blat Joconde :   1. Mixam ouale intregi cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi fisticul si omogenizam.  2. Separat, batem albusurle cu un praf de sare si o lingura de Greensugar si turnam peste amestecul de fistic. Amestecam usor cu ajutorul unui tel, apoi incorporam faina si untul. 3. Impartim aluatul in doua si coacem pe rand doua foi intr-o forma cu diametrul de 22 cm, tapetata cu hartie pergament, la 180 grade timp de 15-20 minute. Blatul este copt cand incepe sa devina auriu pe margine. Puteti face in acest moment si testul cu scobitoarea.

Mod de preparare sirop : 1. Punem pe foc apa cu indlcitorul pana ce acesta s-a topit. Dam la o parte si adaugam coaja de lime. Lasam sa se raceasca.  

Mod de preparare jeleu de capsuni : 1. Lasam foile de gelatina la hidratat in apa rece. 2. Blenduim capsunile impreuna cu frunzele de menta si le dam prin sita.  3.Punem capsunile intr-o cratiocioara pe foc impreuna cu indulcitorul si lasam pana ce acesta s-a dizolvat. 4. Dam deoparte, lasam putin sa se raceasca si adaugam gelatina stoarsa de apa. Amestecam rapid cu un tel pana se topeste si turnam intr-o forma de 22 cm tapetata cu folie alimentara. 5. Punem la frigider pentru cel putin 3-4 ore, sa se intareasca.

Mod de preparare crema de vanilie cu mascarpone :   1. Lasam foile de gelatina la hidratat in apa rece. 2. Punem la fiert laptele impreuna cu batonul de vanilie curatat de seminte. Lasam pentru inceput si coaja. 3. Mixam intr-un bol galbenusurile cu indulcitorul si adaugam laptele fierbinte peste ele continuand sa amestecam. Punem amestecul inapoi in cratita, eliminannd coaja de la batonul de vanilie si lasam pe foc pana incepe se se ingroase, Cand crema devine lucioasa lipindu-se de spatele lingurii, luam rapid de pe foc, altfel crema se va taia. 4. Lasam cateva minute la racorit, apoi turnam amestecul peste gelatina stoarsa de apa. Amestecam rapid pana se topeste. 5. Mixam smantana pentru frisca ( lasata in frigider cateva ore ), adaugam mascarpone si batem in continuare pana la inglobare. Adaugam si brandy, pentru aroma mai puternica. 6. Combinam crema de vanilie cu amestecul de mascarpone si frisca.   Decor :

  • 80 gr ciocolata 80%
  • 3-4 linguri fistic
  • frunze de menta
  • capsuni

Pentru bordura, topim ciocolata la Bain-Marie si realizam cu ajutorul unui posh modelul dorit. Lasam la frigider sa se intareasca, apoi lipim bordura de marginea tortului si desprindem hartia pergament.  

Asamblare tort : Puteti folosi forma in care ati copt blaturile, sau un inel de tort reglat la dimensiunile foilor.
Asezam prima foaie de blat, pe care o insiropam cu ajutorul unei pensule. Turnam mai putin de jumatate din crema de vanilie si dam la congelator 20 minute sa se intareasca, astel incat cand vom aseza jeleul, straturile sa nu se intrepatrunda, fie drepte si egale. Asezam si ultima foaie de blat, pe care o vom insiropa.  Imbracam tortul cu restul de crema, asezam bordura de ciocolata iar deasupra formam floricele cu ajutorul unui posh. Fisticul crud il lasam in apa fierbinte cateva minute, apoi veti vedea ca se desprind foarte usor cojile, iar culoarea devine verde crud.. Il tocam marunt si presaram deasupra. Ornati cu cateva capsuni.  

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Green Joy-0
Tort Green Joy-1
Tort Green Joy-2
Tort Green Joy-3
Tort Green Joy-4
Tort Green Joy-5
Tort Green Joy-6
Tort Green Joy-7
Tort Green Joy-8
Tort Green Joy-9
Tort Green Joy-10
Tort Green Joy-11
Tort Green Joy-12
Tort Green Joy-13
Tort Green Joy-14

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

04.07.2016, 23:59

Un deliciu

Ela68 1

05.07.2016, 16:00

ancutsa 1

17.07.2016, 17:07

Arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20