Tort Kiev

de Anastasia in Torturi, 13 Feb 2010 | 22997 vizualizari

 

Acest tort este un brand de desert, făcut în Kiev, Ucraina, din anul 1950 la Karl Marx Fabrica de Produse de cofetarie (acum filială Corporation ROSHEN).
tortul a fost unul dintre simbolurile oraşului Kiev, în special, numele de brand şi de ambalare (purta emblema neoficiale, reprezentând Kievul).

 

INGREDIENTE

  • pentru bezea :
  • 4 albusuri
  • 200 gr. zahar marunt dar nu pudra
  • 2 pahare de nuca
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • pentru crema:
  • 150 de ml. lapte
  • 4 galbenusuri
  • 75~100 gr zahar (depinde de gust)
  • 300 gr unt
  • 1 lingura cacao
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kiev:

preparare bezea:

1.se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei :D

2.dupa ce a-ti obtinut o bezea ferma cerneti in ea cele 2 linguri fara varf de amidon si deasupra nucile maruntite nu foarte tare, amestecati cu grija de jos in sus ca sa nu distrugeti aerul din bezea.

3.intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (ar fi ideal sa fie hartia de copt asezata si pe marginea tavii pentru ca dupa coacere sa scoateti mai usor blatul de bezea) asezati bezeaua cu miscari circulare printr-un saculet de cofetarie sau faceti o punga cu o gaura prin care sa poata trece si nuca, formand in asa fel un blat in forma de cerc cu diametrul de 20 de centimetri ,lasand loc de vreo 3~4 cm. de la marginea formei de copt pentru cresterea bezelei , din aceasta compozitie vor rezulta doua blaturi de beazea.

4. dati blatul la cuptorul preaincalzit la 150 de grade Celsius pentru ~ 2 ore, el trebuie sa se usuce in interior daca impartiti cantitatea de bezea in trei blaturi mai subtiri bezeaua se va coace mai repede,cand primul blat este aproape gata ,ma apuc sa fac a doua portie de bezea ,dar asta in casul in care nu-mi incap amandoua blaturi de bezea in cuptor dintr-o data .


preparare crema:

1. mixati galbenusurile cu zaharul pana la consistenta unei creme si o puneti pe foc la bain-marie impreuna cu laptele , o tineti pe foc pana se ingroasa .

2. mixati untul moale pana devine spumos si adaugati in el cate o lingura din compozitia racita la temperatura camerei de gabenus pana o inglobati pe toata, la sfarsit adaugati cacao .

3. asezati blatul de bezea pe un platou uns cu putina crema ,impartiti crema in 3 parti egale si asamblati blaturile astfel incat a treia parte sa ramana pentru imbracat marginea tortului .





Ornati tortul dupa fantezie :D se pune in frigider pentru 12 ore ca sa se intrepatrunda crema cu bezeaua .Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Ideal tortul original se face cu nuca caju  sau alune maruntite nu foarte tare si putin uscate la cuptor pana au miros de prajit,eu le-am rupt cu maina ,la alune puteti sa le maruntiti cu un facalet

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Kiev 17108
retete culinare - Tort Kiev 17109

COMENTARII (17)

adry88 1

08.05.2011, 13:22

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:46

babi5 1

27.08.2013, 16:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!