Tort Martisor

de diaconta in Torturi, 7 Mai 2014 | 10656 vizualizari

 

Am vrut să sărbătorim venirea primăverii cu un tortuleţ delicat, pufos, cu o cremă fină şi un jeleu dulce acrişor de vişine. Doar cam mic, a fost părerea unanimă.

 

INGREDIENTE

Blat de pandişpan(tava de 20 cm)

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • ½ plic praf de copt
  • Sare

Crema:

  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie Dr.Oetker
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura zahar pudra
  • Visine pentru prajituri din conserva

Jeleu de visine:

  • 300 ml sirop de visine
  • 1 ½ lingura amidon

Glazura:

  • 150 g ciocolata alba

Pentru ornat:

  • 300 ml frisca
  • 3 linguri smântâna
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Martisor:

Reteta  de blat este foarte simpla, trebuie doar sa respectati proportiile, adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit, iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în compozitie,aproximativ 20 de minute.

Pentru început, am tapetat tava cu hârtie de copt. Am pus separat hârtia în forma de cerc pe fundul tavii si alta fâşie pe peretii formei.Am lipit-o cu putin unt.

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Am mixat ouale împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute, pâna îsi tripleaza volumul si capata consistenta unei creme, paletele mixerului lasând o urma în compozitie.

Am încalzit cuptorul la 200 de grade.

Faina amestecata cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua, în 3 reprize, amestecând usor cu un tel, cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.

Am pus apoi compozitia în tava si am batut putin tava de masa, ca sa se aseze putin  compozitia.

Am pus la cuptor pentru 30-35 de minute.

In nici un caz nu deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.

Dupa 20 de minute, am redus cuptorul la 180 de grade.

Dupa ce s-a copt,am lasat blatul sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am lasat pe un gratar pâna a doua zi când l-am taiat.

 Am pregatit o budinca din 300 ml lapte, o lingura de zahar si un plic de budinca de vanilie.

Am amestecat cu un tel,ca sa nu se faca cocoloase sau sa se lege de cratita.

Am lasat budinca sa se raceasca.

Am folosit visine din acelea conservate special pentru prajituri. O reteta pe care o ador,visinele sunt un deliciu.

Am strecurat visinele.

Siropul  lasat l-am completat cu sirop de visine,pana la 300 ml.

L-am amestecat cu amidonul si l-am lasat sa fiarba,amestecând mereu, pâna s-a îngrosat.

Am lasat si jeleul sa se raceasca.

Crema mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra,apoi am încorporat câte o lingura de budinca racita.

Frisca am mixat-o cu cele 3 linguri de smîntâna.

Blatul  l-am taiat obtinând trei blaturi.

Peste blat am pus jeleu, crema si visine. Am pus al doilea blat, jeleu, crema si visine.

Al treilea blat a fost de fapt partea care a fost jos în tava,fiind mai dreapta.

Deasupra am pus ciocolata alba topita pe baie de aburi.Inainte de a se întari,am pus putin jeleu peste glazura.

Am ornat cu frisca si visine.

O combinatie minunata de gusturi în acest tort primavaratic.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Martisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale