Tort racoros fara blat

de lucy2002 in Torturi, 13 Iul 2014 | 5782 vizualizari

 

...un tort rapid ,racoros si foarte delicos!

 

INGREDIENTE

  • 500ml frisca vegetala
  • doua oua
  • 2 linguri de zahar
  • fructe din compot ( caise si visine )
  • 2 linguri de gelatina
  • 100 ml lapte
  • fructe confiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros fara blat:

Mixam frisca vegetala pana isi dubleasa volumul . Gelatina se pune la hidratat cu zeama din compot. Batem ouale cu zaharul ,adaugam laptele si le punem pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa la racit. Topim gelatina pe baia de aburi apoi incorporam in crema de ou amestecand bine. Aceasta crema o adaugam peste frisca si amestecam cu atentie.

Luam o tava rotunda si o ungem cu unt dupa care turnam compozitia adaugand bucati de fructe din compot ( caise si cirese ) si dam tava la frigider dupa ce am pus o folie pe ea . Se scoate dupa 5 ore din frigider si se lasa pentru 10 minute la temperatura camerei dupa care cu ajutorul unul platou ( se pune peste tava )si se rastoarna .

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

tava se unge cu unt sau margarina

2

de preferat fructe din compot

3

se scoate din frigider si se lasa 10 minute la temperatura camerei pentru a usura scoaterea din tava a tortului

4

puteti adauga fructe confiate

RETETA IN IMAGINI

Tort  racoros fara blat-0
Tort  racoros fara blat-1
Tort  racoros fara blat-2
Tort  racoros fara blat-3
Tort  racoros fara blat-4
Tort  racoros fara blat-5
Tort  racoros fara blat-6
Tort  racoros fara blat-7

COMENTARII (15)

lucy2002 1

14.07.2014, 13:47

Gaby imediat ma apuc de treaba si mai fac unul

Rocsi 1

15.07.2014, 12:12

Pushaa 1

15.07.2014, 15:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04