Tort Steaua

de gaby_gabytza in Torturi, 10 Apr 2013 | 3524 vizualizari

 

la crema m-am inspirat de la Miha, iar sectiunea nu am mai apucat ca l-a luat sotul la servici :D

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 200 g zahar
  • 180 g faina
  • 30 g cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • Crema caramel
  • 200 g zahar
  • 150 g nuca
  • 50 g unt
  • 400 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Steaua:

Blat - Mixam ouale cu zaharul si esenta pana se topeste si devine o crema pufoasa. Amestecam faina, praful de copt, cacaoa, sarea dupa care le cernem. Adaugam treptat peste compozitia de oua si amestecam cu lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in doua.

Crema - Intr-o cratita punem zaharul si il topim pana cand incepe sa devina auriu. Adaugam untul, frisca si amestecam continuu. Adaugam nuca macinata. Lasam sa fiarba la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa dupa care lasam sa se raceasca.

Asamblare - asezam o foaie, insiropam, adaugam crema si apoi a 2 a foaie. Dam cca 2 ore la frigider, dupa care decoram dupa bunul plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Steaua" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

gaby_gabytza 1

11.04.2013, 09:55

nus microbista eu is egala cu zero l fotbal dar sotul e microbist infocat)

diana_k 1

11.04.2013, 21:40

reusit tortul, felicitari

gaby_gabytza 1

11.04.2013, 21:43

ms diana

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel