Tort Steluta

de anca_rm in Prajituri, 4 Dec 2013 | 2666 vizualizari

 

Este o combinatie facuta dupa mine si cu ce am avut prin casa . A iesit delicioasa .

 

INGREDIENTE

Pentru Blat :

  • 7oua
  • 7 linguri zahar
  • 1praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr nuci prajitesi taiate grosier

Pentru crema :

  • 300 gr branza dulce
  • 400 ml frisca vegetala
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie

Extra :

  • 250 gr mure congelate sau proaspete
  • 50 gr nutela
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Steluta:

Blatul :Pregatim forma de copt , eu am folosit o forma de silicon steluta, o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina Pornim cuptorul la 180 grade . Separam ouale : albusul il punem intr-un vas in care putem mixa , galbenusul intr-un vas mai mic Albusul il batem cu un praf de sare pana cand devine pufos Punem zaharul , cate o lingura mixand continuu pana devine spuma tare , sa nu curga cand intoarcem vasul Punem zaharul vanilat si renuntam la mixer Adaugam galbenusurile amestecand ,cu o lingura de lemn sau spatula, usor

Punem faina, praful de copt, cacao si nucile si omogenizam . Turnam compozitia in forma si dam la cuptor Facem testul cu scobitoarea dupa aproximativ 25 minute Cand nu se mai ia nimic pe scobitoare scaotem blatul din cuptor si lasam la racit .

 Crema:Branza impreuna cu zaharul o frecam pana avem o pasta fina Frisca o batem cu mixerul pana se intareste Punem frisca cu branza in acelasi vas , adaugam vanilia si amestecam. Punem la rece si lasam pana cand se raceste blatul si il putem taia Cand este rece blatul il taiem astfel incat sa obtinem 3 parti egale Impartim crema in 3 si murele decongelate in 2 (lasati cateva si pentru decor) Prima parte din blat o asezam pe platou si punem o treime din crema , deasupra presaram mure , punem a doua parte din blat .Pe aceasta o ungem cu crema fineti si deasupra punem crema de branza , presaram din nou mure . Punem si a treia parte de blat si ungem cu crema deasupra . Murele lasate pentru decor le asezam si pe ele si dam totul la frigider .

 

 

TIPS-URI

1

daca aveti o forma steluta aveti grija cand scoateti blatul sa nu se rupa colturile

RETETA IN IMAGINI

Tort Steluta-0
Tort Steluta-1
Tort Steluta-2
Tort Steluta-3
Tort Steluta-4
Tort Steluta-5
Tort Steluta-6
Tort Steluta-7

COMENTARII (33)

anca_rm

anca_rm 1

05.12.2013, 09:13

Iri multumesc

anca_rm

anca_rm 1

05.12.2013, 09:13

Laura

anca_rm

anca_rm 1

05.12.2013, 09:14

Miha

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!