Tort trufa

de Patricia Iordache in Torturi, 10 Mar 2013 | 2221 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit pentru baietelul meu, cand a implinit 2 ani. E delicios pentru iubitorii de ciocolata amaruie.

 

INGREDIENTE

  • - 125 ml lapte
  • - 500 gr ciocolata amaruie
  • - 250 gr unt
  • - 250 gr zahar (eu am pus doar 200 gr)
  • - 4 oua
  • - 100 gr amidon
  • - 250 gr faina
  • - 3 linguri cacao
  • - 1 plic (10 gr) praf de copt
  • - 600 ml frisca lichida
  • - 6 linguri rom (eu am pus 8-10 linguri de visinata facuta in casa) - pentru insiropat blatul
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trufa:

Cum preparam:  

Blatul  

Incalzim cuptorul la 175 grade. Incalzim laptele , tocam 100 gr ciocolata amaruie si o topim in lapte, apoi o lasam la racit.

Batem zaharul cu untul, bine, bine si apoi adaugam cele 4 oua, pe rand amestecand energic.

Adaugam 50 gr de amidon.  Restul de amidon (50 gr) il amestecam cu faina, 1 lingura de cacao si praful de copt, amestecam totul si incorporam si amestecul de lapte cu ciocolata topita.

Luam o forma de tort (eu am folosit una rotunda cu diametrul de 26 cm), tapetam fundul si marginile cu hartie de copt, turnam amestecul obtinut si coacem timp de aproximativ 1 ora, dar dupa ce au trecut 45 minute incepem sa verificam cu scobitoarea daca este gata.

Il lasam la racit, pe un gratar.  

Crema:   Incalzim frisca lichida, o luam de pe foc si adaugam cele 400 gr de ciocolata amaruie (tocata, ca sa se dizolve mai repede) si amestecam continuu. Turnam amestecul obtinut intr-un castron maricel si bagam la frigider pentru 2 ore, pana se intareste.  

Montarea tortului:  

Taiem blatul in trei parti, pe lungime astfel incat sa obtinem 3 discuri. Scoatem castronul cu crema de la frigider si mixam la vitez mare, timp de 1 minut, pana ce crema devine pastoasa.

Luam forma de tort, punem in ea folie alimentara (sa depaseasca peretii formei) si punem primul disc (de blat), il insiropam cu rom (visinata) dar nu excesiv ca sa nu se rupa.

Punem peste blat jumatate din crema si nivelam frumos.

Adaugam cel de-al doilea blat, insiropam, adaugam restul de crema, nivelam si apoi punem ultimul blat, insiropam.

Punem peste tort o greutate (eu am pus o farfurie) ca sa se aranjeze frumos straturile si bagam la frigider minim 6 ore.

Dupa cele 6 ore, luam un platou, il fixam peste forma in care se afla tortul si cu mare grija, rasturnam tortul.

Indepartam folia alimentara si apoi decoram.  

Putem imbraca tortul in frisca, il putem glazura in ciocolata (cum am facut eu) sau il puteti orna dupa bunul plac.  

 

RETETA IN IMAGINI

Tort trufa-0
Tort trufa-1

COMENTARII (22)

Lau

Lau 1

10.03.2013, 20:37

Rocsi

Rocsi 1

10.03.2013, 20:53

La multi ani pentru baietelul tau!

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

10.03.2013, 21:39

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!