Tortellini cu dovlecei

de susu in Tortellini, 21 Apr 2010 | 4141 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 punga tortelini de 250 g simple sau cu branza
  • 4 dovlecei mici
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 120 g masline verzi aproximativ 1/2 borcan de 700
  • pasta de tomate concentrata
  • 2 maini de branza rasa
  • patrunjel
  • frunze de telina
  • cimbru
  • busuioc  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu dovlecei:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc intr-un wok sau o tigaie mai mare si apoi se adauga dovlecelul curatat si taiat cubulete mici. Dupa ce am calit bine se adauga si morcovul dat prin razatoarea mare. Se adauga si maslinele (eu am pus si felii si intregi sa arate bine).La sfarsit se adauga bulionul dizolvat in putina apa fiarta atat cat sa acopere dovlecelul.

Se adauga patrunjel tocat, frunza de telina, busuioc si cimbru cate putin din fiecare pentru gust. Se fierb legumele sa fie "al dente" sau cine prefera de tot. Se pune la fiert 1 l de apa cu sare si se pun pastele in apa in momentul fierberii.

Se lasa vreo 15 minute dupa care se scurg si se pun peste sosul fiert. Se mai calesc pastele cu sosul si se adauga branza dupa gust. Atentie la sare caci maslinele si branza sunt destul de sarate.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tortellini cu dovlecei 27777
retete culinare - Tortellini cu dovlecei 27778

COMENTARII (3)

nadina73 1

21.04.2010, 16:23

arat foarte bine dar ai mei nu mananca si pt mine nu fac,poate iau de la tine o portie mica?

susu 1

21.04.2010, 19:49

sigur Nadina ca te servesc dar din pacate nu mai am. a iesit foarte gustoasa.

nadina73 1

21.04.2010, 20:02

multumesc mult esti draguta data viitoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59