Tortellini cu prosciutto si sos

de diaconta in Tortellini, 19 Mar 2011 | 18988 vizualizari

 

Dupa cum am mai spus,n-am prea avut timp de bucatarit,asa ca am facut ceva foarte simplu.Dar cine spune ca daca-i simplu nu poate fi foarte bun?

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini cu prosciutto
  • morcovi
  • 70 gr unt
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu prosciutto si sos:

Tortellini se fierb in apa cu putina sare.Va fi necesar cam 1 litru de apa pentru 100 de grame de paste.E suficient sa fiarba 10 minute.Apoi se scurg de apa si se pun sun un jet de apa rece.

Untul se pune intr-o cratita pe foc.Cand s-a topit se adauga morcovii si se lasa pana cand se inmoaie.Eu am folosit din cei mici congelati.

Se adauga doua linguri de amidon,se mai lasa pe foc foarte putin si se adauga laptele si smantana.Daca este nevoie se mai adauga putina sare.Se amesteca tot timpul pentru ca se leaga foarte usor de cratita .Cand sosul este destul de consitent se ia de pe foc.

Intr-un vas de ceramica uns cu unt se pun tortellini,peste ele sosul si apoi se razuieste cascaval sau parmezan(eu nu am avut) si se pune la cuptor pana cand se topeste cascavalul.

Cred ca este din categoria retetelor la care dureaza mai mult scrisul retetei decat prepararea ei.

 

RETETA IN IMAGINI

Tortellini cu prosciutto si sos-0
Tortellini cu prosciutto si sos-1
Tortellini cu prosciutto si sos-2
Tortellini cu prosciutto si sos-3
Tortellini cu prosciutto si sos-4
Tortellini cu prosciutto si sos-5
Tortellini cu prosciutto si sos-6

COMENTARII (40)

Teo 1

21.03.2011, 22:30

chiar arata bine castronelul asta plin!

Adinacarla 1

22.03.2011, 18:24

foarte bun

Bya Ralu 1

11.03.2012, 17:16

waw ce bun e!ce pofta mi-ai facut!la favo!trebe sa incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04