Tortulet ''6''

de Constelatialeu in Torturi, 2 Iul 2013 | 3666 vizualizari

 

Azi 2 iulie implinesc matusalemica varsta de 6 luni hlizeala pe bucataras.La Campina e si sarbatoare,''Sarbatoarea celor 2 Iulii'' la Castelul Iulia Petriceicu Hasdeu...asa ca o sa fac ''spiritism'' cu un tortulet de zmeurica.......si cu forma de tort castigata la concursul din ''Click Pofta Buna''.....cea mai mica si mai mica forma de tort pe care o aveau in dotare....dar ''calul de dar nu se cauta la dinti'''mai ales ca-i marca nemteasca si cu astia nu te pui.....

 

INGREDIENTE

Blat
  • 125 g margarina rama
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 80 g faina
  • 1/2 praf de copt cu sofran
Crema
  • 170 g ciocolata amaruie 52% cacao
  • 150 g margarina rama
  • 200 ml frisca hulala
  • 50 g zahar
  • 2-3 linguri dulceata zmeura
Ornat
  • 200 ml frisca hulalala
  • 2 linguri de crema fara zmeura
Sirop
  • apa+sirop de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet ''6'':

Blatul:

Albusurile le batem spuma tare cu zahar.Topim margarina si o lasam sa se raceasca,dupa ce s-a racit o adaugam peste galbenusuri frecand ca la maioneza.Faina o amestecam cu praful de copt.Peste albusurile batute spuma,adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi punem faina si omogenizam totul bine.Pregatim forma de tort ( diametru 18 cm),unsa bine si turnam blatul in ea,o dam la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Il lasam la racit.

Crema:

Maruntim ciocolata si impreuna cu frisca si zaharul le topim pe baie de abur,pana devine o crema omogena,nu trebuie sa fiarba.Se da la rece cca 1-2 ore.Apoi se mixeaza foarte bine,cand a devenit o spuma,adaugam margarina ( care este moale) si omogenizam.Inainte de a adauga margarina oprim 2 linguri de crema penttru ornat.La final adaugam dulceata de zmeura .

Pentru ornat:

Batem bine frisca hulalala,nu mai are nevoie de zahar,apoi adaugam cele 2 linguri de crema si omogenizam

Siropul:

Sirop de zmeura diluat cu putina apa( sau orice alt sirop doriti,eu asta am avut)

Asamblare:

Se taie blatul in 4 ,se siropeaza fiecare parte,se umple cu crema si la final se imbraca tortul in frisca amestecata cu crema de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

albusurile se bat spuma cu un praf de sare

2

se pot folosi si fructe proaspete in loc de dulceata,eu le facusem deja dulceata

RETETA IN IMAGINI

Tortulet ''6''-0
Tortulet ''6''-1
Tortulet ''6''-2
Tortulet ''6''-3
Tortulet ''6''-4
Tortulet ''6''-5
Tortulet ''6''-6
Tortulet ''6''-7
Tortulet ''6''-8
Tortulet ''6''-9
Tortulet ''6''-10
Tortulet ''6''-11
Tortulet ''6''-12

COMENTARII (20)

 merisor

merisor 1

02.07.2013, 16:47

babi5

babi5 1

31.08.2013, 13:22

nadea68

nadea68 1

31.08.2013, 15:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24