Tuslama

de DanMonica in Vita, 16 Noi 2012 | 2044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. burta de vita
  • 6 linguri de faina
  • 2 cani de lapte
  • 2-3 cani de apa (zeama in care a fiert burta)
  • 6 linguri de smantana
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei
  • 1 galbenus
  • condimente
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuslama:

Fierbem burta bine in 2-3 ape, iar cand se raceste o taiem bucati potrivite. Separat incepem sa pregatim sosul: punem pe foc o cratita, in care am turnat uleiul, si adaugam treptat faina, amestecand bine sa nu faca cocoloase.

 Apoi turnam treptat laptele si completam cu zeama (din ultima apa in care a fiert burta), pana obtinem o pasta fina, fara cocoloase, pe care o lasam putin sa fiarba. 

Adaugam smantana, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat, galbenusul de ou si burta,  potrivim de sare si piper si o mai lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tuslama-0
Tuslama-1
Tuslama-2

COMENTARII (3)

Sim0na 1

16.11.2012, 23:06

Interesant

MotanLaOale 1

16.11.2012, 23:19

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04