Vacuta cu sos septembrie

de mihaelar63 in Vita, 6 Oct 2011 | 1833 vizualizari

 

Aceasta mancare face parte din categoria ,, celor ce se fac singure '' , adica nu necesita multa manopera si intre timp mai faci inca vreo 2-3 sortimente !!!
Singura idee care mi-a venit sa botez sosul e ,, septembrie'' dupa luna prepararii. A iesit un minunat sos brun cu culoare de toamna.
Cert ca ai mei nu incetau sa ma laude si sa fie incantati de reteta .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne [ muschi] vacuta
  •  2 cepe rosii
  •  2 fire telina verde
  • 3 gogosari
  • 4 catei usturoi
  • 100 ml ulei masline
  •  sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta cu sos septembrie:

Spalati carnea sub jet rapid  de apa rece . lasati pe servet de hartie sa se absoarba umiditatea..Poirtionati felii .

Curatati ceapa , gogosarul si usturoiul. Macinati gogosarul .

 Asezati carnea intr-o cratita turnati sosul  de gogosari deasupra . Garnisiti cu ceaparosie julien, usturoi,telina verde, stropiti cu ulei , sarati .

 Fierbeti la foc mic 1 ora adaugand o cana de apa si controland din cand in cand sa nu scada prea mult .La sfarsiti asezonati cu piper negru proaspat rasnit .

Garnisiti cu gogosari si praz verde.

 

TIPS-URI

1

  Poate fi servita cu orice garnitura , dar mai sanatos e cu o salata de cruditati .

RETETA IN IMAGINI

Vacuta cu  sos septembrie-0
Vacuta cu  sos septembrie-1
Vacuta cu  sos septembrie-2

COMENTARII (24)

Miha

Miha 1

08.11.2011, 17:49

La multi ani! Sanatosi si buni!

Cris2711

Cris2711 1

08.11.2011, 17:59

La multi ani

gaby_duceag

gaby_duceag 1

08.11.2011, 20:04

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!