Vafe - Gaufre Belgiene

de Catalina L in Dulciuri, 31 Mai 2015 | 1802 vizualizari

 

Am facut din nou - am pus un pic de scortisoara in aluat de data asta - tare sunt bune

 

INGREDIENTE

  • 375 g făină
  • 180 g de lapte cald
  • 30 g drojdie proaspătă (sau drojdie uscata)
  • 1 ou + 1 gălbenuș
  • un vârf de cuțit de sare
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • unt topit 200g
  • scortisoara
  • 250 g de zahăr perla (200 g pentru mine)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vafe - Gaufre Belgiene:

Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului si a zaharului perla. Adaugati treptat untul si zaharul perla si framantati bine. Lasati aluatul la crescut cel putin 2 ore.
Eu am folosit masina de facut paine - program aluat.
Am pus toate ingredientele iar zaharul perla l-am încorporat după primul semnal sonor înainte de a 2a frământare.  
Am adăugat făină la aluat pentru ca atunci când l-am scos din mașină, a fost foarte lipicios.
L-am frământat apoi inca un pic cu mâna.

Împărțiți aluatul în bucăți de 100 g (am congelat o parte) si le lasati sa creasca un pic -20 de minute.  Se incalzeste aparatul de vafe si se pun 2 portii.  

Închideți fierul și gatiti +/- 3 minute.

Pudrati cu zahăr pudră înainte de servire sau se ung cu nuttela și frisca sau se servesc cu inghetata.

Poftă Bună !!!!!!

 

TIPS-URI

1

puteti congela o parte din aluat

2

se servesc caldute

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vafe - Gaufre Belgiene 383223
retete culinare - Vafe - Gaufre Belgiene 383224
retete culinare - Vafe - Gaufre Belgiene 383225
retete culinare - Vafe - Gaufre Belgiene 383226
retete culinare - Vafe - Gaufre Belgiene 383227
retete culinare - Vafe - Gaufre Belgiene 383228
retete culinare - Vafe - Gaufre Belgiene 383229
retete culinare - Vafe - Gaufre Belgiene 383230

COMENTARII (10)

diaconta 1

31.05.2015, 20:30

Ce mult imi plac Ti-au iesit foarte frumoase

Rocsi 1

01.06.2015, 21:48

Ma inscriu la o portie

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:40

ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18