Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie

de Corinuta in Dulciuri, 22 Dec 2014 | 2617 vizualizari

 

Sunt niste fursecuri tare bune, daca urmati cativa pasi simpli sunt si usor de facut. Aici se fac mereu de sarbatori, eu doar am cumparat odata, dar nu mi-au placut, in schimb nu se compara cu astea facute in casa. Am pus un video la sfarsit, sa vedeti cat de usor se fac.

 

INGREDIENTE

  • 250 g Rama mit butter
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 150 g migdale macinate
  • 350 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare
  • o pastaie de vanilie
  • zahar pudra + un zahar vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie:

Se mixeaza Rama mit butter cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, se adauga semintele din pastaia de vanilie si galbenusurile si se mai mixeaza putin. Se amesteca faina, cu migdalele macinate si praful de copt. Se adauga peste untul mixat si se amesteca bine impreuna cu sarea si sucul de lamaie. Se rastoarna aluatul pe masa infainata si ii dam o forma aplatizata. apoi il invelim in folie si il dam la frigider minim o ora sau si mai bine peste noapte.

Scoatem aluatul din folie, rupem din el o bucata de dimensiunea unui pumn, apoi pe masa infainata formam un rulou subtire din care taiem bucatele de aprox 10 grame si le rulam in forma de semiluna. Asezam fursecurile intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 de grade timp de 11-15 minte pana se rumenesc usor.

Dupa ce se scot din cuptor si se racesc 10 minute, se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. 

Si video-ul de care va spuneam: https://www.youtube.com/watch?v=pBBK5h_Ep38

Pofta buna!

 

 

 

COMENTARII (27)

Corinuta

Corinuta 1

24.12.2014, 10:08

Multumesc!

mirela0911

mirela0911 1

28.12.2014, 09:29

La favo cu ele!

Teo

Teo 1

29.12.2014, 21:24

si eu va asigur cat de gustoase sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24