Varza calita

de babi5 in Mancaruri de post, 29 Mar 2014 | 1601 vizualizari

 

Cred ca este cel mai simplu si usor de preparat fel de mancare. Si pentru ca varza murata este pe terminate, mi-a fost pofta de o varza calita si cartofi copti, asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si am trecut la executare. Mie personal imi place tare mult

 

INGREDIENTE

  • 1,250 gr varza murata
  • 50 ml ulei
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita:

Se taie varza murata marunt, se spala in cateva ape reci (pentru a mai indeparta din acreala si surplusul de sare). Apoi intr-o tigaie se pune uleiul si varza bine scursa de apa, se caleste putin, se potriveste de piper si cimbru si din cand in cand adaugam putina apa calduta si lasam la foc mic. Amestecam mereu sa nu se prinda de fundul cratitei. La final lasam ca apa sa se evapore si lasam sa se caleasca varza numai in ulei. Se asezoneaza cu marar verde.

Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se prezinta pe platou cu diferite garnituri (fripturi, snitele, chiftele, ciolan, sunca fiarta )

2

Se serveste calda dar este la fel de buna si rece .

RETETA IN IMAGINI

Varza calita-0
Varza calita-1
Varza calita-2
Varza calita-3
Varza calita-4
Varza calita-5

COMENTARII (11)

babi5 1

29.03.2014, 16:31

gaby_gabytza multumesc

Rocsi 1

29.03.2014, 20:21

Imi place

babi5 1

30.03.2014, 08:03

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04