Varza dulce cu carnati si costita

de MotanLaOale in Porc, 17 Noi 2011 | 10300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze (3-4 kg)
  • 3-4 carnati afumati
  • 300g costita
  • 150g slanina afumata
  • 4 cepe
  • 4-5 rosii
  • 2 ardei capia
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri pasta tomate
  • 1 lingurita boia
  • 3 foi de dafin
  • 2 legaturi marar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce cu carnati si costita:

Varza se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute)

Carnatii se taie rondele, costita si slanina se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o tigaie.

Cand au prins culoare se scot alaturi iar uleiul se pune in cratita in care vom face varza.

Se pune ceapa curatata si tocata in cratita si se caleste cateva minute impreuna cu boia, piper si foile de dafin.

Se pun ardeii curatati si taiati marunt si varza, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se imoaie si isi micsoreaza volumul. (20-30 minute).

Se adauga carnatii si castita, rosiile taiate si pasta de tomate si se mai fierb 15-20 minute.

Se potriveste de apa, se pune mararul tocat si se introduce in cuptor pana scade cat doresti si prinde o culoare  frumoasa.

Se scoate din cuptor din cand in cand si se amesteca.

Se consuma calda cu ardei iute si mamaliguta.

Mie imi place cu ceapa rosie.

Pofta Buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Varza dulce cu carnati si costita-0
Varza dulce cu carnati si costita-1
Varza dulce cu carnati si costita-2
Varza dulce cu carnati si costita-3
Varza dulce cu carnati si costita-4
Varza dulce cu carnati si costita-5
Varza dulce cu carnati si costita-6
Varza dulce cu carnati si costita-7
Varza dulce cu carnati si costita-8
Varza dulce cu carnati si costita-9
Varza dulce cu carnati si costita-10

COMENTARII (42)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.11.2012, 17:40

Kiki_mica

Kiki_mica 1

27.07.2016, 14:42

Da da! Chiar am de aseara o cantitate suficienta de un mix facut la ceaun, de carnat afumat de porc, cuburi de carne purcel vietnamez si carnat proaspat de mistret (asta am reusit sa fac in viteza cand m-am trezit ca-mi vin niste musafiri pt. care nu eram pregatita). Nu mai trebuie decat sa ma ocup de varza (baza exista deja) si sa-i dau tusa finala!
Pup pe bot Motanul (limbaj de mamica de blanosi)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

27.07.2016, 20:17

bun mixul tau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!