Vinete si dovlecei cu usturoi pt. iarna

de Bunica in Conserve, 11 Sep 2009 | 71680 vizualizari

 

Va da bunica o reteta de va lingeti pe degete, dar sa mancati cu prudenta ca este f grea.
Poate fi folosita ca aperitiv sau salata.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei
  • usturoi
  •  patrunjel
  • ulei
  • sare,piper boabe
  • otet, apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete si dovlecei cu usturoi pt. iarna:

Se curata vinetele pe lungime (1cm. da unul nu), se taie rondele, se sareaza si se lasa 10 min.  I n acest timp curatam dovleceii de coaja , se taie rondele de 1 cm. grosime,se spala si se lasa la scurs.

Se spala vinetele, se sterg si se prajesc. Se scot intr-un castron.Se prajeste dovlecelul.

Se aseaza intr-un borcan de 800g. un rand de vinete, unul de dovlecel usturoi pisat, patrunjel taiat marunt si tot asa pana se umple borcanul. Ultimul rand sa fie de patrunjel.Se face o solutie din  o parte otet si doua parti apa , o lingura de sare la litrul de lighid si 1 lingurita boabe de piper si se toarna peste vinete. Solutia sa fie calduta. Se capseaza borcanul si se pune in camara pt. iarna.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile pentru solutia ce se toarna psete vinete le masurati in functie de cate borcane aveti.

2

 La un borcan puteti pune cu ceasca.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vinete si dovlecei  cu usturoi pt. iarna 7508
retete culinare - Vinete si dovlecei  cu usturoi pt. iarna 7509
retete culinare - Vinete si dovlecei  cu usturoi pt. iarna 7510
retete culinare - Vinete si dovlecei  cu usturoi pt. iarna 7511
retete culinare - Vinete si dovlecei  cu usturoi pt. iarna 7512

COMENTARII (20)

-Miti- 1

16.08.2011, 23:10

tot eu pe mine nici toamna nu ma prinde cu ele in camara ca de abia le-am pus si de abia astept sa desfac borcanul. Cu rosii oare nu ar merge?

alinutza1983 1

30.08.2011, 15:14

Doamne Bunica, de cand caut reteta asta! mancam asa ceva la camin, de la o colega basarabeanca...pe atunci nu prea ma omoram eu cu gatitul, asa ca nu mi-a trecut prin cap sa cer reteta! spune-mi te rog Buni draga, borcanele asa capsate nu mai trebuie bagate la cuptor? nimic de genul asta?..

p.s: mi-am luat vinete si dovlecei, special sa imi fac vreo cateva borcanele din astea!

alinutzika 1

30.08.2011, 15:55

si eu o sa fac in curand...pare o reteta tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21