Zacusca

de gaby_duceag in Zacusca, 31 Aug 2014 | 2318 vizualizari

 

N-am poze frumoase, o sa atasez cand mai fac. Poza asta e de prin 2009 :P :))) dar vreau sa va arat ca si io-s gospodina si fac zacusca :))))

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete coapte
  • 3 kg ardei capia (copti si curatati..deci initial fusesera aprox. 5 kg)
  • 3 kg ardei
  • 2 kg ciuperci fierte
  • 1 kg ceapa
  • 5 morcovi
  • 2-3linguri miere
  • piper boabe
  • foi dafin
  • sare
  • 1 l ulei
  • 2 linguri bulion
Cantitatile de legume sunt prezentate dupa coacere. Aveti nevoie de aproximativ cate 5 kg de fiecare. Dupa coacere si curatare raman cate 3 kg.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Intr-o cratita mare am pus la fiert ceapa tocata si o cana cu apa.
Am lasat-o cam jumatate de ora sa fiarba.
Am adaugat apoi morcovul dat prin robot si am mai lasat 10 minute apoi am adaugat, pe rand, ardeii si capia dati prin robot.
Am fiert  inca jumatate de ora apoi am pus vinetele tocate, ciupercile date prin robot, foile de dafin (eu pun multe-ador gustul dafinului, e condimentul meu preferat ) si uleiul.

Am pus sare si piper dupa gust

Am lasat la foc, de la inceputul fierberii, cam 3 ore, amestecand destul de des pt a evita afumarea.
In ultimele 15 minute am adaugat bulionul si mierea.
Am turnat fierbinte in borcanele fierbinti, am capsat si le-am bagat intr-o tava la cuptor, la foc mic, inca o ora.

ps.in general ceapa se prajeste, ii da un gust deosebit zacustii, insa sotului meu nu-i prieste prajeala si am ales alta varianta ;)

 

COMENTARII (42)

gaby_duceag 1

03.09.2014, 14:50

hai tu ca prin 2009 nici pe seby nu cred ca-l stiam, d-apoi pe tine...))))))

Bya Ralu 1

03.09.2014, 14:51

))))))))))))))

diaconta 1

04.09.2014, 09:36

Imi dai si mie din zacusca asta urata? )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D