Zacusca de vinete 2

de Bya Ralu in Zacusca, 8 Sep 2013 | 5997 vizualizari

 

Anul acesta am facut putin diferit zacusca,a iesit super buna la fel si cea de anul trecut.
Mi-au iesit mai putine borcane pentru ca ardeii kapia nu au fost foarte carnosi...sa fiti atenti sa cumparati ardei mari .

 

INGREDIENTE

  • 8 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 3 kg de gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 l suc de rosii
  • 2 plicuri de conservant
  • 1 l ulei
  • 5 foi de dafin
  • 3 linguri de sare mare
  • 1 lingurita piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete 2:

Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert.Se acopera cu un capac,se amesteca din cand in cand,se fierbe cam o ora jumatate.

Vinetele,ardeii kapia si gogosarii se coc pe gratar,se curata de coaja si se dau prin masina de tocat.

Se pun intr-o oala mare,impreuna cu ceapa fiarta,sarea,piperul,foile de dafin.Se amesteca bine si se pune la fiert la foc mic,cam 1ora.Adaugam si conservantul si sucul de rosii si mai lasam la fiert jumatate de ora-1 ora.

Se amesteca mereu pentru a nu se arde zacusca.

Borcanele se spala din timp si se pun la uscat.

Cand zacusca este gata ,borcanele se pun intr-o tava de cuptor,sau se pune cate o lama de cutit si se toarna cate putin din zacusca pana completam toate borcanele.

Incalzim putin ulei pe foc si turnam deasupra la fiecare borcan de zacusca.

Se inchid bine borcanele cu capace curate.

In oala in care am facut zacusca am pus apa,o incalzim si punem borcanele cu hartie printre ele si lasam la sterilizat.Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai lasa 10-15 minute.Se lasa in apa pana a doua zi.

Mi-au iesit cam 22 de borcane mici.

 

TIPS-URI

1

Uleiul care se pune deasupra nu trebuie sa fie foarte fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Bya Ralu 1

09.09.2013, 16:19

Panacris 1

18.08.2014, 19:54

P.S. Cred că mergea și fără conservant

Bya Ralu 1

19.09.2016, 18:44

probabil....dar cum nu sunt experta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca fara ceapa