Zacusca de fasole

de Julie in Zacusca, 18 Noi 2010 | 8431 vizualizari

 

"Iarna ,pe paine usor prajita, orice zacusca devine revelatie.
Prajeala indelungata merge bucuroasa cu un vin rosu, palpaind ca un rubin tiganesc in pahare."(Radu A. Roman)

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe,
  • 1 kg ceapa,
  • 1 kg morcov,
  • 1 kg ardei capia, 
  • sare,
  • piper,
  • 2 foi de dafin,
  • 500 ml ulei,
  • 300 ml bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie.

Ceapa, morcovul si ardeiul se curata se spala si se trec prin masina de tocat .Se pun apoi in ulei incins la calit. Totul va bolborosi vreme de o ora, in vas acoperit, pe foc mic, amestecand des, sa nu se prinda. Cand fasolea a fiert ,se scurge de apa, se paseaza cu blenderul (sau se trece prin masina de tocat) si se adauga in oala .Tot acum se adauga si bulionul si se lasa zacusca sa mai fiarba 10-15 minute. Se potriveste de piper si sare. Oala se da apoi la cuptor pentru inca 30-40minute.

Zacusca se pune fierbinte in borcanele sterilizate. Deasupra fiecarui borcan se toarna putin ulei . Pentru siguranta , se pun borcanele cu zacusca intr-o cratita mare, la fiert, inca 30minute.

Mai buna nu poate fi! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zacusca de fasole 63747
retete culinare - Zacusca de fasole 63748
retete culinare - Zacusca de fasole 63749
retete culinare - Zacusca de fasole 63750
retete culinare - Zacusca de fasole 63751

COMENTARII (9)

elena1988 1

11.02.2011, 16:52

adasev12 1

26.09.2011, 10:48

in sf o reteta de zacusca pe placul meu

MIUTA 1

28.09.2011, 22:11

Si pe placul meu
Am pus reteta la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21