Zacusca de vinete

de dobrezaira in Zacusca, 2 Oct 2012 | 2052 vizualizari

 

Ma apropii cu pasi repezi de terminarea conservelor, asa ca sa incep sa ma laud. O sa pun si cateva imagini cu camara mea, prea mica pentru ce am conservarit eu anul acesta ca de asa e omul , mai bine sa ramana decat sa nu ajunga. Si apoi este si familia numeroasa. Asadar zacustile....

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 5 kg ardei kapia
  • 500 gr morcovi
  • 2 kg ceapa
  • 800 gr bulion de casa
  • 1 l ulei
  • 2 graunti usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Coacem vinetele de preferat pe tabla, nu in cuptor, sunt mai gustoase si mai albe. In acelasi timp daca se poate coacem si ardeii ( musai sa fie rosii si carnosi ).

Curatam vinetele si ardeii si le dam prin masina de tocat carne impreuna cu morcovii si ei curatati de coaja.

Ceapa o tocam marunt, eu am tocat-o la robot si o calim in ulei. Cand devine sticloasa adaugam morcovul, ardeiul si vinetele. Calim putin pentru ca este prea groasa si subtiem cu sucul de rosii ( daca totusi folosim bulion, il diluam cu putina apa, astfel incat zacusca noastra sa poata sa si fiarba, nu sa devina o mamaliga).

Spre sfarsit punem sare si piper dupa gust, adaugam si cele doua linguri de zahar si usturoiul tocat marunt.

In borcanele curate,in cazul meu de 300-400 de gr. punem zacusca fierbinte, ii punem repede capacul si varam borcanele la culcus in paturica pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

In loc de bulion eu am folosit 3-4 kg de rosii pe care le-am dat prin separator si am pus doar pulpa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zacusca de vinete 180234
retete culinare - Zacusca de vinete 180235
retete culinare - Zacusca de vinete 180236

COMENTARII (15)

dobrezaira 1

02.10.2012, 15:56

laura,simona,gabytza,dena,motanel

adry88 1

02.10.2012, 20:28

ce de bunatati avem noi aici!

Lau 1

03.10.2012, 15:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29