Zacusca de vinete

de Moni_alex in Zacusca, 27 Sep 2015 | 1142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 1kg ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 kg ardei capia
  • 1 kg gogosari
  • 1 litru suc de rosii
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 4 foi de dafin
  • piper boabe si macinat
  • sare
  • 400-450 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Se coc vinetele, ardeii capia si gogosarii, se curata si se lasa la scurs.

Ceapa am taiat-o la robot si se caleste pana se inmoaie iar morcovii se dau pe razatoarea mica si se fierb separat cu putin ulei si apa.

Ardeii capia si gogosarii i-am taiat marunt cu cutitul iar vinetele le-am maruntit cu o lingura de lemn.

Intr-o cratita incapatoare se pun pe rand ceapa, morcovii, vinetele, ardeiul capia, gogosarii, condimentele si se fierb la foc potrivit 15-20 minute.Se adauga sucul de rosii si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba aproximativ o ora la foc mic.

Se pune zacusca fierbinte in borcanele spalate si uscate, se pun capacele si le sterilizam in cuptorul preincalzit aproximativ o ora la foc foarte mic.

In tava aragazului odata cu borcanele am pus si apa calduta pentru a evita plesnirea borcanelor.

Nu se mai deschide usa cuptorului dupa ce am pus borcanele si dupa ce se opreste focul se lasa in cuptor pana a doua zi, cand se scot si le punem in camara.

Delicioasa!

 

 

TIPS-URI

1

Daca doriti picanta, puteti adauga ardei iute taiat bucatele mici.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zacusca de vinete 402794
retete culinare - Zacusca de vinete 402795
retete culinare - Zacusca de vinete 402796
retete culinare - Zacusca de vinete 402797
retete culinare - Zacusca de vinete 402798
retete culinare - Zacusca de vinete 402799
retete culinare - Zacusca de vinete 402800
retete culinare - Zacusca de vinete 402801
retete culinare - Zacusca de vinete 402802
retete culinare - Zacusca de vinete 402803

COMENTARII (12)

mirela0911 1

27.09.2015, 13:47

Cat de buna e!

Gicuta69 1

28.09.2015, 13:42

Gicuta69 1

28.09.2015, 13:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18