Micutza Luana

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 13.03.2013

RETETE141
PRIETENI173
Retete

Salata de fructe

In Sirop / Compot la 28 Dec 2015

Se curata fructele si se taie cubulete. Peste fructe se adauga compoturile si zeama de la ele. La final se adauga cognac (in starea mea :D eu am adaugat esenta de rom) Se serveste cu frisca.

Frigarui

In Mancaruri cu carne la 28 Dec 2015

Carnea se taie cubulete potrivite se asezoneaza cu sare si piper. Ardeiul si ceapa se curata si se taie cubulete, la fel si ceapa . Rosiile se spala si se lasa intregi sau taiate pe jumatate. Se ia un betigas se pune o bucatica de carne de porc, ardei ceapa rosie, o bucatica de carne de...

Prajitura Valentina

In Dulciuri la 3 Dec 2015

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si zaharul pana la omogenizare. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga galbenusurile peste albusuri si cu un tel amestecam usor, adaugam si faina treptat apoi ciocolata rasa. La urma...

Tort de ciocolata

In Dulciuri la 21 Noi 2015

Blatul Se separa ouale .Galbenusurile se freaca cu zaharul pana la dizolvarea lui . Se amesteca faina cu praful de copt , amidon si cacao si se adauga peste galbenusuri.Se adauga untul moale. Se bat albusurile spuma si se adauga peste galbenusuri. Se introduce intr.o forma de tort...

Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor

In Dulciuri la 10 Noi 2015

Foile: Se amesteca zaharul cu uleiul pana se dizolva zaharul apoi adaugam apa minerala , garantul pt aluaturi si treptat faina.  Lasam aluatul sa se odihneasca 15 min, dupa care il impartim in doua. Umplutura: Merele se spala si se da prin razatoare ( mare ) si le calim pana isi...

Tagliatele cu creveti

In Paste la 7 Noi 2015

Punem apa la fiert cu sare si fierbem tagliatelel conform instructiunilor de pe plic. Intre imp pregatim creveti. Intr.o tigaie se incinde putin ulei adaugam creveti si usturoiul. lasam cateva minute pana prind culoare, adaugam vinul sare piper si ceapa. Lasam sa pana se inmoaie ceapa....

Kinder felie de lapte

In Dulciuri la 5 Noi 2015

Foile. Galbenusurile le mixam cu zaharul mierea si zaharul vanilat. Amestecam faina cu grisul praful de copt si cacao si o incorporam in galbenusuri. Adaugam laptele si uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Impartim...

Prajitura Raffaello

In Dulciuri la 6 Iun 2015

Crema Gelatina se hidrateza conform instructiunilor de pe plic, dupa care se topeste la microunde. Frisca se incalzeste intr-un vas la bain-marie . Se adauga cicolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste. Se adauga gelatina si lichiorul . Se mixeaza bine. Blatul 1...

Insalata di zucchine alla menta

In Salate la 5 Iun 2015

Zucchinele se curate de coaja si se taie feli subtiri. Se presareaza cu sare si se lasa circ 10 minute. Se pun la prajit pe gratar. Dupa ce s-au racit se adauga uleiul , sare piper, zeama de lamaie, usturoiul tocat marunt si menta tocata marunt.

Rulada Varlam

In Dulciuri la 3 Iun 2015

Crema caramel: Biscuiti se maruntesc la robotul de bucatarie. Se caramelizeaza zaharul si se toarna apa. Se adauga biscuiti si esenta de rom . se lasa deoparte. Crema de cocos: Se pune pe foc zaharul cu apa pana setopeste zaharul si se adauga untul. Se ia de pe foc si se...

Budinca de orez cu dulceata de cirese amare

In Dulciuri la 1 Iun 2015

Orezul se clateste in 2 ape si se pune la fiert cu laptele si zaharul vanilat. Budinca se pregateste in prealabil conform instructiunilor de pe plic. Cand orezul este al dente se adauga budinca si se mai lasa circa 7-8 minute. Se serveste cu dulceata ..sau orice fel de sirop dulceata vreti.

Pulpite la gratar

In Mancaruri cu carne la 30 Mai 2015

Incingem gratarul ( eu am fcut cu lemne pentru ca nu am avut carbuni) Pulpele se ung cu toate ingredientele. Punem puiul pe gratar si lasam sa se patrunda bine. Din cand in cand se introarce pe toate partile sa se patrunda peste tot. Il puteti servi cu orice garnitura doriti....

Salata de vara

In Salate la 30 Mai 2015

Salata se spala fiecare frunza in parte si se lasa la scurs. Rosia se taie cubulete cu ceapa  pieptul de pui taiat si el fasii si se aestec cu salata taiata . Peste saalta se adauga porumul si dresingul amestecand toate ingredientele. Deasupra se pun crutoanele si parmezanul....

Strudel cu fructe de padure

In Dulciuri la 29 Mai 2015

Punem int-un vas fructele de padure (eu am avut congelate) cu zaharul si lasam pe foc pana obtinem un sos gros si dam deoparte sa ajunga la temperatura camerei. Aluatul dezghetat in intindem  punem umplutura si rulam. Asezam preparatul intr.o tava cu hartie de copt si dam la cuptor...

Pizza rapida

In Dulciuri la 21 Mai 2015

Ceapa  baconul si  ardeiul se parpalesc putin. Ouale se bat bine cu laptele sare piper. Se adauga legumele, patrunjelul si faina. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga compozitia si se lasa la cuptor circa 10-15 minute . Cand este gata se adauga cascavalul ras si...

Paste cu brocoli

In Penne la 21 Mai 2015

Broccoli in desfacem bucatele mici si il punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert borcoli (al dente) il lasam la scrurs de apa. In aceasi apa punem si pastle la fiert al dente. Intr-o tigaie pune uleiul la inchins cu catei de usturoi, lasam 2 minute apoi adaugam brocili si mai...

Pui pe sticla

In Pui la 6 Mai 2015

 Puiul se spala bine incat sa nu ramana nimic pe dinauntru. Se amesteca toate ingredientele si se maseaza puiul peste tot. Puiul il introducem pe sticla in care am pus apa si se da la cuptor cca 1 ora . Dupa ce sa rumenit il scoatem si se poate servi cu ce dorit. Eu am pus un...

Fasole scazuta

In Mancaruri cu carne la 6 Mai 2015

Fasolea se lasa la inmuiat in apa cu o seara inainte . Se da intr-un fiert si se arunca apa . Ceapa se caleste cu carnea pana prinde un pic de culoare. Se adauga sosul de rosii apoi fasolea . In timpul fierberii adaugam foile de dafin , sarea piper dupa gust si la sfarsit usturoiul...

Ciorba de varza cu afumatura

In Ciorbe la 6 Mai 2015

Carnea se taie bucatele mici se da intr-un fiert si se arunca apa . Se pune apa la fiert . Varza se toaca marunt si se freaca cu putina sare. Cand apa fierbe se adauga varza ciolanul sosul de rosii si se lasa a fiert circa 3o minute (depinde de varza ) se agauga si crenguta de cimbru...

Cartofi evantai

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2014

Cartofii se curata de coaja, se cresteaza din loc in loc, se presara praf de usturoi, sare si unt intre crapaturi. Ii asezam intr-o tava, punem putina apa in tava si ii acoperim cu folie. Dam la cuptorul incins circa 35 minute Cand feliile cartofilor se desprind una de alta punem intre ele...

Placinta americana cu mere si sos de vanilie

In Dulciuri la 6 Noi 2014

Tarta Se amesteca faina cu sarea si zaharul . Se adauga untul pana devine o compozitie faramicioasa.Se adauga oul si apa rece si se framanta un aluat elastic. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se da la frigider 30 minute. Intre timp pregatim umplutura . Merele se curata...

Sos de vanilie pentru tarte

In Clasice la 6 Noi 2014

Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat pe baie de aburi. Apoi  turnati smantana putin cate putin. Cand incepe sa se ingroase luati de  pe foc. Lasati la rece si daca se ingroasa mai tare adaugati frisca lichida ( in functie de cat de subtire doriti sosul...

Chiftelute marinate

In Vita la 24 Iun 2014

Intr-o craticioara punem uleiul si catelui de usturoi la calit un min. pe o parte si alta. Adaugam sosul de rosii , si jumate de cana de apa . Adaugam mirodeniile si lasam sa fiarba circa 25 minute. Intre timp ne ocupam si de chiftelute. Amestecam carnea cu oul, painea, faina si...

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

In Ciorbe la 8 Iun 2014

Fasolea am lasat-o peste noapte in apa rece. A doua zi se da intr-un fiert si se arunca prima apa . Ciolanul il taiem bucati mici si il dam intr-un fiert . Se pune apa la fiert. Legumele se curata se toaca marunt si se pun la calit . Peste legume adaugam bulionul si punem la fiert...

Musaca de cartofi 2

In Pui la 8 Iun 2014

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja . Smantana se amesteca cu galbenusurile . Cascavalul se da prin razatoarea mica. Ceapa se toaca marunt, se freaca cu vegeta si se pune la calit. Adaugam carnea tocata si mai lasam 3 -4 minute . Adaugam o cana de apa sucul de rosii si...

Chec cu dulceata de capsuni

In Prajituri la 1 Iun 2014

Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumate din zahar pana devine o bezea. Galbenusurile se bat cu restul de zahar pana isi dubleaza volumul. Cu ajutorul unei lingure de lemn se pun galbenusurile peste albusuri impreuna cu faina , coaja de portocala . Intr-o tava de chec se pun...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 1 Iun 2014

Dulceata de capsuni reteta Capsunile le-am spalat si curatat de codite. Cele mari le-am taiat in 2 restul le-am lasat Intregi. Se pun int-un ceaun impreuna cu zahar zeama de la jumatate de lamaie si jumatate de lamaie intreaga Se lasa la fiert la foc mic , pana ajungem la consistenta...

Penne cu carne si sos

In Penne la 28 Mai 2014

Carnea taiata cubulete se prajeste putin pana prinde culoare . Adaugam ceapa tocata marunt si mai lasam circa 3 minute . Adaugam pastele si pasta de pomodori 2 -3 cani de apa si lasa sa fiarba pana la coacere. Cand este gata adaugam usturoiul sare piper vegeta dupa gust, ...

Orez cu legume

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2014

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu legume congelate (decongelate in prealabil). Se calesc putin, apoi se adauga orezul (clatit cu apa rece de 3 ori ) . Se adauga supa, sare, piper, vegeta si se pune intr-un vas termorezistent  si se da la cuptor circa 30 minute ...

Mini eclere cu ciocolata

In Prajituri la 22 Mai 2014

Apa se fierbe cu untul si sarea. Luam de pe foc si adaugam faina amestecand bine  Punem din nou pe foc si adaugam cate un ou pe rand . Intr-o tava tapetata cu hartie de copt , punem mini eclerele cu ajutorul unui cornet. Lasam la cuptorul preincalzit circa 30 minute. Pentru crema...

Afisate 1 - 30 din 137 retete    

Postari recente

publicat la 28.12.2015

Salata de fructe

publicat la 28.12.2015

Frigarui

publicat la 03.12.2015

Prajitura Valentina

Horosmopul tau de astazi:

Taur

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro