Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor

de Micutza Luana in Dulciuri, 10 Noi 2015 | 1416 vizualizari

 

Este cea mai buna placinta de post si de dulce, o ador !!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 250 ml ulei
  • 25o ml apa minerala
  • 5 lg zahar
  • 1 plic pentru aluaturi dospite
  • 800 gr faina
  • 1 lg esenta vanilie
  • Pentru umplutura
  • 6-7 mere
  • 200 gr dulceata gutui
  • 2 lg gris
  • o lingurita scortisoara
  • zahar pt ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor:

Foile:


Se amesteca zaharul cu uleiul pana se dizolva zaharul apoi adaugam apa minerala , garantul pt aluaturi si treptat faina.


Lasam aluatul sa se odihneasca 15 min, dupa care il impartim in doua.


Umplutura:


Merele se spala si se da prin razatoare ( mare ) si le calim pana isi lasa un sos , apoi luam de pe foc adaugam scortisoara si grisul.


Dupa racire adaugam si dulceata de gutui.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem prima foaie adaugam umplutura si cea dea 2 foaia .


Dam ca cuptorul preincalzit circa 40 min .


Se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Micutza Luana 1

13.11.2015, 12:29

multumesc

Micutza Luana 1

13.11.2015, 12:30

merisor tre so fac iara maine k incepe postu

Bya Ralu 1

14.11.2015, 16:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post