Desert tort Preferita

de miremirc in Torturi, 8 Iun 2012 | 219880 vizualizari

 

 Reteta am primit-o de la fina mea, Geta, careia ii multumesc pentru reteta, pentru ca este delicioasa ! :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema ciocolata alba :
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 iaurt cremosso mic
  • 1 danette de vanilie
  • 150 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 pliculete de gelatina granule (30 g)
  • 200 ml apa
  • Crema ciocolata:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 iaurt cremosso mic
  • 1 danette de ciocolata
  • 150 g ciocolata neagra (sau de lapte)
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 pliculete gelatina granule (30 g)
  • 200 ml apa
  • Decor :
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • cercuri de ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Preferita:

Blat: Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (d=35*23 cm) sau intr-o forma rotunda (d=28 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 40 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca iese curata este gata. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma.


Crema de ciocolata alba : Hidratam gelatina in 200 ml apa rece. Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand mai departe pana se topeste. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi iaurtul cremosso, danette de vanilie, ciocolata alba topita pe aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu, frisca batuta spuma. La final in gelatina topita la bain-marie adaugam 2-3 linguri din crema , omogenizam bine, apoi o turnam peste restul de crema. Crema o turnam in aceeasi forma dreptunghiulara in care am copt blatul. Forma o stropim cu putina apa rece, apoi asezam folie alimentara . Dam la frigider pana pregatim crema de ciocolata(cam 30 minute).


Crema ciocolata: Hidratam gelatina in 200 ml apa rece. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, iaurtul cremosso, danette de ciocolata, ciocolata de lapte topita pe aburi, frisca batuta spuma, iar la final in gelatina topita la bain-marie adaugam 2-3 linguri din crema, omogenizam, apoi amestecam cu restul de crema. Crema de ciocolata neagra trebuie turnata peste crema alba intarita, altfel riscati sa se amestece. Deasupra, peste crema maro asezam blatul copt. Dam la frigider pentru minim 5 ore sau de seara pana dimineata, cum am facut eu. Dupa ce scoatem tortul de la frigider, il rasturnam pe o tava dreptunghiulara.


Decor : Fiecare poate sa decoreze tortul dupa bunul plac. Eu am ales sa asez cerculete de ciocolata alba pe margini, iar in centru am trasat linii fine de ciocolata topita . Am rupt 50 g ciocolata bucatele si am asezat-o intr-o punga. Punga am introdus-o in apa clocotita, timp de 3-4 minute, dupa care am lasat-o sa se raceasca. Am taiat un colt foarte mic la punga si am facut dungile .


Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Preferita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

miki_a 1

28.06.2016, 23:18

Pentru Georgescu: ....4 linguri cu zahar, 4 linguri cu ulei....iar daca ai sa gasesti "lgt" e lingurita! Sper ca ti-am fost de folos! Mai multe detalii despre gramaje gasesti si aici

http://www.dulciurifeldefel.ro/unitati-de-masura-in-bucatarie/

Ancutsa 1

06.07.2016, 19:42

arata super

Anca ClaudiaCiobanu 1

04.10.2017, 22:37

L-am facut și e delicios! Am fost mai sceptica cu oul negatit din creme ,dar este minunat! Felicitări!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Tort sah