Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

de laura_n in Torturi, 17 Mar 2013 | 9097 vizualizari

 

Am pornit cu dorinta de a face un tort pe placul sotului meu. Nu a fost usor...deloc, intrucat are tot ce detest eu in aceasta perioada: cafea, ciocolata...
Am plecat de la tortul Paulei (http://enjoydessert.blogspot.ro/2013/01/tort-de-ciocolata-cu-zmeura-si-lemon.html). Un tort care arata tare bine ;) dar care, la mine, a deviat de la traiectorie :))
Ceea ce a iesit, a fost diferit, dar ciocolatos si ...pe placul sotului meu!

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 1 + 1/2 cani faina alba
  • 1 +1/3 cani zahar (eu am folosit brut)
  • 1/2 cana cacao
  • 5 gr praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita rasa sare
  • 2 oua
  • 1 cana cafea (eu am folosit un espresso)
  • 1 cana iaurt
  • 1/3 cana ulei 1
  • seminte de vanilie
  • pt crema de branza
  • 500 gr crema de branza
  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar brut
  • seminte vanilie
  • pt sirop
  • 200 gr mure
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 4 linguri zahar brut
  • 50 ml lichior visine
  • pt glazura
  • o tableta 200 gr cioco (continut ridicat de cacao)
  • 3 linguri smantana
  • o canita mica lapte dulce
  • praline ciocolata
  • dulceata trandafiri pt ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu:

Pregatim mai intai blatul.


Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, bicarbonat si sare. Separat mixam ouale cu iaurt si ulei si le turnam peste ingredientele uscate, amestecand cu un tel. Adaugam si semintele de vanilie.


Cafeaua fierbine o turnam peste compozitie, amestecand bine pana obtinem un aluat lichid. Reteta Paulei recomanda coacerea a doua blaturi, insa eu am facut doar unul.


Turnam compozitia intr-o forma de copt unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor, sa se coaca blatul, cam 45 min.


Intre timp, pregatim blatul de branza. Ideal ar fi sa avem inca o forma de copt cu acelasi diametru. Daca nu, asteptam sa se coaca blatul si apoi curatam si folosim aceeasi forma de copt.


Intr-un castron, mixam untul cu zahar, adaugam crema de branza, oaule si semintele de vanilie.Turnam compozitia intr-o forma de copt si coacem cam 30 -40 min.


Pentru sirop


Punem la fiert murele, vinul, lichiorul de visine si zaharul si lasam la fiert, la foc mic, cam 20 min.


Dupa ce s-au copt si s-au racit blaturile, putem incepe montarea tortului.


Blatul de tort il taiem in doua straturi. Pe primul strat, punem cu lingura din sosul de vin si mure cat sa se insiropeze blatul. Urmeaza stratul de branza, restul de mure si cel de-al doilea strat de blat de tort insiropat cu restul de sos de vin. Blatul nu trebuie sa fie foarte insiropat.


Dam la rece si pregatim glazura de ciocolata.


Topim ciocolata cu smantana si adaugam laptele. Amestecam si lasam pe foc atat timp cat obtinem o compozitie cremoasa si destul de lichida.


Turnam glazura peste tort si nivelam tot tortul cu ajutorul unei spatule. Adaugam pralinele deasupra si dam la rece cam o jumatate de ora. Apoi turnam cateva "fire" de dulceata de trandafiri.



 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aprox. 100 lei.

2

sosul de vin se poate inlocui cu un sirop sau compot de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (92)

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 23:17

mmm..ce bunatate

Adele 1

04.06.2014, 09:45

Superb

Lia_ 1

10.07.2014, 06:13

ce hotarat tort. perfect masculin

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort in patratele