Tort inima

de Lau in Torturi, 14 Feb 2012 | 2347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • esenta de lamaie
  • un varf cutit praf de sare
  • putin colorant rosu
  • CREMA
  • 1 plic budinca cu gust de frisca
  • 400 ml lapte
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca
  • kiwi
  • banane
  • decor
  • 1 plic de tort jelle rosu
  • crema
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima:

Mixam ouale cu sarea si zaharul cca 5-8 minute. Adaugam faina cernuta, esenta, colorantul si omogenizam cu o lingura. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor cca 25 minute la foc mic, sa treaca testul cu scobitoarea


CREMA-plicul de budinca il amestecam cu 3 linguri de zahar si putin lapte. Restul de lapte il punem la fiert si cand da sa fiarba luam de pe foc si adaugam budinca. Amestecam si punem din nou la fiert la foc mic amestecand pana se ingroasa, Lasam sa se raceasca la temperatura camerei acoperita cu folie alimentara. Cand s-a racit se adauga frisca si gelatina hidratata in 3 linguri de apa si dizolvata pe baie de aburi. Amestecam si dam la frigider pana incepe se ingroase.


Blatul il taiem in 3. Asezam prima foaie -insiropam-crema-banane-foaie-insiropam-crema-kiwi-foaie-insiropam. Am ornat cu putina crema care am oprit-o. In mijloc am pus jeleu rosu pregatit conform instructiunilor de pe plic. Jumatate din jeleu am pus intr-o farfurie si am lasat sa se intareasca bine si am decupat in forma de inima si floare. Se da la rece cca 3 ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lau 1

16.02.2012, 17:19

multumesc si celor din umbra

jolygina 1

19.02.2012, 10:34

Lau 1

19.02.2012, 11:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu budinca de vanilie