Tort rosu

de adry88 in Torturi, 20 Apr 2012 | 1379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de lamaie
  • CREMA
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • CREMA 2
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 1 plic tort jelle
  • 25 g amidon
  • DECOR
  • 1 plic tort jelle rosu
  • drajeuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rosu:

BLATUL mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine, adaugam galbenusurile pe rand. Mixam bine dupa fiecare. Adaugam faina, coaja si zeama de la lamaie si amestecam usor. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine.

CREMA 1 se pregateste conform instructiunilor de pe plic.

CREMA 2 caramelizam zaharul intr-o oala (avem grja sa nu il ardem) Adaugam laptele fierbinte peste caramel, lasam oala pe foc pana se dizolva complet. Se iau cateva linguri de lapte caramalizat si se amesteca cu amidonul, dupa care rasturnam in oala amestecand continu pana se ingroasa. Cand este inca putin calda adaugam 100 g unt la temperatura camerei si amestecam bine. Plicul de tort jelee il pregatim conform instructiunilor de pe plic.

ASAMBLARE taiem blatul in 3 asezam prima foaie si o insiropam. Punem crema in 2 pungi si ii taiem varful, facem cercuri, asezam si a 2 foaie, insiropam facem din nou cercuri cu crema ramasa. Dam la frigider 30 minute.

Pregatim plicul de tort jelee, il lasam sa se raceasca putin dupa care turnam peste crema. Dam din nou la frigider 30 minute, scoatem tortul si asezam si a 3 foaie si insiropam.

Pregatim tortul jelle si turnam peste tort dam la rece dupa care il  decoram

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort rosu-0
Tort rosu-1

COMENTARII (13)

iri_iri

iri_iri 1

21.04.2012, 14:01

bun

aziz

aziz 1

21.04.2012, 18:54

Bya Ralu

Bya Ralu 1

09.05.2012, 21:57

delicios tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!