Tort de biscuiti

de Ancutsa in Torturi, 14 Dec 2016 | 3011 vizualizari

 

 
 
Este una dintre retetele mele preferate si primul tort pe care am invatat sa-l gatesc cand eram mai mica, de la tata. Mama face cele mai bune torturi, iar tata, cele mai bune torturi de biscuiti :)

 

INGREDIENTE

  • 150 g de biscuiti
  • 200 g unt 70% grasime
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita cafea
  • lapte rece
  • esenta de rom
  • pentru decor:
  • stafide, coaja de portocala, rahat de trandafiri
  • fulgi si bomboane decorative
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaua, pana obtinem o crema. Adaugam zaharul vanilat, cafeaua si amestecam bine.


Se inmoaie biscuitii in lapte rece, amestecat cu o lingurita de esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platou. Nu-i lasati la inmuiat, ci doar ii scufundati in lapte si ii si scoateti, pentru a nu se inmuia prea tare. Eu am folosit numai jumatate din cantitatea de biscuiti din castronul din poza, adica aprox 150 g, insa depinde si de marimea biscuitilor pe care-ai aveti cand pregatiti tortul.


Se adauga cate un rand de crema, apoi alt rand de biscuiti si tot asa pana se obtine un tort destul de inalt, avand grija sa pastram putina crema pentru imbracat tortul. Mie imi place sa presar si stafide, bucatele de rahat si coaja de portocala peste crema, altii fac asta numai la salamul de biscuiti, insa fiecare decoreaza dupa gust :)


Se imbraca tortul in restul de crema si se orneaza cu nuca macinata, fulgi si bomboane decorative.


Se da la frigider inainte de servire.


Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:


http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/tort-de-biscuiti-2016.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Ancutsa 1

18.12.2016, 12:01

Alexandrina, Geanina, Criss, va multumesc pentru vizita!

mihaelar63 1

20.12.2016, 07:56

Ancutsa 1

24.12.2016, 17:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de crema.