Tort de ciocolata

de Micutza Luana in Dulciuri, 21 Noi 2015 | 1856 vizualizari

 

pt k ador ciocolata sub orice forma :X

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 4 oua mari
  • 150 gr zahar
  • 150gr faina
  • 50 gr amidon
  • 40 gr cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 80 gr unt
  • Pentru crema
  • 400 gr ciocolata cu lapte
  • 700 ml frisca
  • 75 gr unt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 40 ml rom
  • 40 ml cafea
  • 1 plic praf intaritor frisca
  • 250 gr fructe de padure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul


Se separa ouale .Galbenusurile se freaca cu zaharul pana la dizolvarea lui .


Se amesteca faina cu praful de copt , amidon si cacao si se adauga peste galbenusuri.Se adauga untul moale.


Se bat albusurile spuma si se adauga peste galbenusuri.


Se introduce intr.o forma de tort tapetata cu hartie de copt 25-30 min pana trece testul cu scobitoarea.


Se lasa blatul la racit si se taie pe 2 nivele.


CREMA


Se infierbanta frisca lichida si se adauga bucate de cicocolata , se ameesteca pana se topeste ciocolata.


Se lasa la frigider peste noapte .


A doua zi se mixeaa cu mixerul impreuna cu untul la temperatura camerei si scortisoara. Va iesi o crema fina si gustoasa.


Incepem asamblarea


Se aseaza pe o farfurie primul blat pe care il insiropam cu rom si cafea .se adauga o parte din crema ,fructele de padure , cel de-al doilea blat insiropat crema si tot asa pana la final .


Se orneaza cu frisca si fructe.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

miki_a 1

23.11.2015, 16:49

Ce bine arata!!!!

Micutza Luana 1

23.11.2015, 18:08

multumesc

Lina24 1

12.01.2016, 09:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe