Tort de ciocolata

de Micutza Luana in Dulciuri, 21 Noi 2015 | 1628 vizualizari

 

pt k ador ciocolata sub orice forma :X

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 4 oua mari
  • 150 gr zahar
  • 150gr faina
  • 50 gr amidon
  • 40 gr cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 80 gr unt
  • Pentru crema
  • 400 gr ciocolata cu lapte
  • 700 ml frisca
  • 75 gr unt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 40 ml rom
  • 40 ml cafea
  • 1 plic praf intaritor frisca
  • 250 gr fructe de padure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul


Se separa ouale .Galbenusurile se freaca cu zaharul pana la dizolvarea lui .


Se amesteca faina cu praful de copt , amidon si cacao si se adauga peste galbenusuri.Se adauga untul moale.


Se bat albusurile spuma si se adauga peste galbenusuri.


Se introduce intr.o forma de tort tapetata cu hartie de copt 25-30 min pana trece testul cu scobitoarea.


Se lasa blatul la racit si se taie pe 2 nivele.


CREMA


Se infierbanta frisca lichida si se adauga bucate de cicocolata , se ameesteca pana se topeste ciocolata.


Se lasa la frigider peste noapte .


A doua zi se mixeaa cu mixerul impreuna cu untul la temperatura camerei si scortisoara. Va iesi o crema fina si gustoasa.


Incepem asamblarea


Se aseaza pe o farfurie primul blat pe care il insiropam cu rom si cafea .se adauga o parte din crema ,fructele de padure , cel de-al doilea blat insiropat crema si tot asa pana la final .


Se orneaza cu frisca si fructe.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

miki_a 1

23.11.2015, 16:49

Ce bine arata!!!!

Micutza Luana 1

23.11.2015, 18:08

multumesc

Lina24 1

12.01.2016, 09:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata