Rulada Varlam

de Micutza Luana in Dulciuri, 3 Iun 2015 | 4772 vizualizari

 

Tare mult imi place rulada asta. se face repede si e tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana

  • Pentu umplutura de caramel
  • 150 zahar
  • 1/2 cana de apa
  • 400 g biscuiti cu miere
  • esenta de rom
  • Pentru crema de cocos
  • 200 g zahar tos
  • 250 g lapte praf
  • 100 g cocos
  • esenta vanilie
  • 100 g unt
  • 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Varlam:

Crema caramel:

Biscuiti se maruntesc la robotul de bucatarie.

Se caramelizeaza zaharul si se toarna apa.

Se adauga biscuiti si esenta de rom . se lasa deoparte.

Crema de cocos:

Se pune pe foc zaharul cu apa pana setopeste zaharul si se adauga untul.

Se ia de pe foc si se adauga laptele praf , nuca de cocos esenta si se mixeaza bine.

Se intind foile de napolitana pe masa .

Jumate din umpltura de biscuiti se intinde pe o foaie cat se poate de bine (cu atentie pt a nu se rupe foile de napolitana) apoi jumatate din umplutura de cocos (peste cea cea de buscuiti) .

Trebuie lucrat cat de repede astfel se intaresc cremele si nu se mai pot intinde.

Se procedeaza la fel si cu cea de a 2-a foaie.

Se ruleza foile si se lasa la racit .

Se infoliaza si se da la rele 2 -3 ore.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Varlam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Micutza Luana 1

04.06.2015, 11:31

multumesc tuturor

mirela0911 1

04.06.2015, 19:28

Delicioasa!

Micutza Luana 1

05.06.2015, 13:25

mire multu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!