Rulada Varlam

de Micutza Luana in Dulciuri, 3 Iun 2015 | 5189 vizualizari

 

Tare mult imi place rulada asta. se face repede si e tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana

  • Pentu umplutura de caramel
  • 150 zahar
  • 1/2 cana de apa
  • 400 g biscuiti cu miere
  • esenta de rom
  • Pentru crema de cocos
  • 200 g zahar tos
  • 250 g lapte praf
  • 100 g cocos
  • esenta vanilie
  • 100 g unt
  • 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Varlam:

Crema caramel:


Biscuiti se maruntesc la robotul de bucatarie.


Se caramelizeaza zaharul si se toarna apa.


Se adauga biscuiti si esenta de rom . se lasa deoparte.


Crema de cocos:


Se pune pe foc zaharul cu apa pana setopeste zaharul si se adauga untul.


Se ia de pe foc si se adauga laptele praf , nuca de cocos esenta si se mixeaza bine.


Se intind foile de napolitana pe masa .


Jumate din umpltura de biscuiti se intinde pe o foaie cat se poate de bine (cu atentie pt a nu se rupe foile de napolitana) apoi jumatate din umplutura de cocos (peste cea cea de buscuiti) .


Trebuie lucrat cat de repede astfel se intaresc cremele si nu se mai pot intinde.


Se procedeaza la fel si cu cea de a 2-a foaie.


Se ruleza foile si se lasa la racit .


Se infoliaza si se da la rele 2 -3 ore.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Varlam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Micutza Luana 1

04.06.2015, 11:31

multumesc tuturor

mirela0911 1

04.06.2015, 19:28

Delicioasa!

Micutza Luana 1

05.06.2015, 13:25

mire multu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Rulada de ciocolata