Rulada Varlam

de Micutza Luana in Dulciuri, 3 Iun 2015 | 12661 vizualizari

 

Tare mult imi place rulada asta. se face repede si e tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana

  • Pentu umplutura de caramel
  • 150 zahar
  • 1/2 cana de apa
  • 400 g biscuiti cu miere
  • esenta de rom
  • Pentru crema de cocos
  • 200 g zahar tos
  • 250 g lapte praf
  • 100 g cocos
  • esenta vanilie
  • 100 g unt
  • 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Varlam:

Crema caramel:

Biscuiti se maruntesc la robotul de bucatarie.

Se caramelizeaza zaharul si se toarna apa.

Se adauga biscuiti si esenta de rom . se lasa deoparte.

Crema de cocos:

Se pune pe foc zaharul cu apa pana setopeste zaharul si se adauga untul.

Se ia de pe foc si se adauga laptele praf , nuca de cocos esenta si se mixeaza bine.

Se intind foile de napolitana pe masa .

Jumate din umpltura de biscuiti se intinde pe o foaie cat se poate de bine (cu atentie pt a nu se rupe foile de napolitana) apoi jumatate din umplutura de cocos (peste cea cea de buscuiti) .

Trebuie lucrat cat de repede astfel se intaresc cremele si nu se mai pot intinde.

Se procedeaza la fel si cu cea de a 2-a foaie.

Se ruleza foile si se lasa la racit .

Se infoliaza si se da la rele 2 -3 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Varlam" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta cu branza dulce si toping de caramel