Desert biscuiti cu smantana fermentata

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Iun 2020 | 471 vizualizari

 

Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie smantana, dar nu mai stiu exact reteta si tot incerc diverse retete doar, doar o sa gasesc gustul ala delicios. Am incercat aceasta reteta cu smantana fermentata, au iesit gustosi, dar nu e ceea ce cautam...deci cautarile continua...:D. Am facut portie dubla, dar am sa scriu reteta pentru o portie.

 

INGREDIENTE

  • 230 g faina
  • 1 lingura zahar
  • 120 g unt cu 82% grasime - untul sa fie moale, la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 150 g smantana fermentata 15% grasime
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zahar tos pentru presarat pe suprafata biscuitilor
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu smantana fermentata:

Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, zaharul vanilat si praful de copt.


Separat amestecam untul moale cu smantana fermentata si lingura cu zahar, omogenizam bine, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam un aluat, nu framantam prea mult, doar cat sa obtinem un aluat omogen.


Punem aluatul in folie alimentara si il lasam la frigider pentru 60 min.


Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de cca 8 mm ( prima foaie am intins-o cam subtirica, trebuie un pic mai grosuta ), se presara zahar pe suprafata aluatului, trecem cu sucitorul peste zahar sa intre putin in aluat, apoi taiem cu un cutit biscuitii, cat vrem noi de lati si lungi.


Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C si bagam tava cu biscuiti in cuptor, pentru cca 12-15 min. Sunt foarte gustosi si pufosi, merg foarte bine cu o cafeluta, un ceai sau savurati asa simpli cum sunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu smantana fermentata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

09.06.2020, 21:04

Sunt grozavi! Eu am vrut sa ii fac in forma ce se ataseaza la masina de tocat, dar nu s-a potrivit forma nici la masina electrica, nici la cea manuala!

dantes 1

10.06.2020, 18:53

Buni!

mirela0911 1

12.06.2020, 21:54

Ce buni sunt langa o cafeluta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui