Desert biscuiti cu smantana fermentata

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Iun 2020 | 4130 vizualizari

 

Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie smantana, dar nu mai stiu exact reteta si tot incerc diverse retete doar, doar o sa gasesc gustul ala delicios. Am incercat aceasta reteta cu smantana fermentata, au iesit gustosi, dar nu e ceea ce cautam...deci cautarile continua...:D. Am facut portie dubla, dar am sa scriu reteta pentru o portie.

 

INGREDIENTE

  • 230 g faina
  • 1 lingura zahar
  • 120 g unt cu 82% grasime - untul sa fie moale, la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 150 g smantana fermentata 15% grasime
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zahar tos pentru presarat pe suprafata biscuitilor
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu smantana fermentata:

Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, zaharul vanilat si praful de copt.

Separat amestecam untul moale cu smantana fermentata si lingura cu zahar, omogenizam bine, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam un aluat, nu framantam prea mult, doar cat sa obtinem un aluat omogen.

Punem aluatul in folie alimentara si il lasam la frigider pentru 60 min.

Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de cca 8 mm ( prima foaie am intins-o cam subtirica, trebuie un pic mai grosuta ), se presara zahar pe suprafata aluatului, trecem cu sucitorul peste zahar sa intre putin in aluat, apoi taiem cu un cutit biscuitii, cat vrem noi de lati si lungi.

Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C si bagam tava cu biscuiti in cuptor, pentru cca 12-15 min. Sunt foarte gustosi si pufosi, merg foarte bine cu o cafeluta, un ceai sau savurati asa simpli cum sunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu smantana fermentata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

09.06.2020, 21:04

Sunt grozavi! Eu am vrut sa ii fac in forma ce se ataseaza la masina de tocat, dar nu s-a potrivit forma nici la masina electrica, nici la cea manuala!

dantes 1

10.06.2020, 18:53

Buni!

mirela0911 1

12.06.2020, 21:54

Ce buni sunt langa o cafeluta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt