Tarta cu prune

de mamaieelena in Dulciuri, 12 Aug 2012 | 1673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g prune
  • 175 g margarina
  • 2 oua
  • 2 linguri cu smantana
  • 50 ml lapte
  • 500-600 g faina
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Prunele se desfac de samburi si se spala apoi se lasa la scurs pe hartie prosop.


Intr-un castron se pun ingredientele toate, minus 2 plicuri cu zahar vanilat si se amesteca. Din faina se opreste putin pentru intins pe planseta aluatul. Se ia o tava de forma si preferinta fiecaruia si se unge cu margarina. Aluatul se imparte in doua dar una din parti trebuie sa fie putin mai mare decat cealalta. Acum se intinde aluatul cel mai mare de dimensiunea tavii si se face mai mare pentru a acoperi si peretii interiori al tavii.


Prunele care se vor taia in 4 se aseaza pe aluat in tava inghesuite bine pentru ca ele se vor inmuia. Cele 2 plicuri de zahar vanilat se desfac si se pune zaharul peste prune. Cea de a doua foaie de aluat se intinde si se taie fasii care se dispune pe toata suprafata tartei cu mici distante intre ele. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute (cand este rumena frumos).


Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Tava este de 23/29 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

mamaieelena 1

10.09.2012, 18:14

multumesc de urari cris

mirela0911 1

10.09.2012, 21:37

La multi ani cu bucurii si impliniri!

mamaieelena 1

10.09.2012, 22:43

mirela multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu prune