Prajitura Raffaello

de Micutza Luana in Dulciuri, 6 Iun 2015 | 910 vizualizari

 

pentru amatorii de nuca de cocos si cioco alba :)

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100ml lapte ( dak aveti de cocos este perfect)
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Blatul 2
  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 150 gr cocos
  • 2 lg faina
  • 1/2 pachete praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 700 ml smantana dulce pt frisca
  • 750 ciocolata alba
  • 1-2 lg lichior de cocos
  • un plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

Crema


Gelatina se hidrateza conform instructiunilor de pe plic, dupa care se topeste la microunde.


Frisca se incalzeste intr-un vas la bain-marie .


Se adauga cicolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste.


Se adauga gelatina si lichiorul .


Se mixeaza bine.


Blatul 1


Se separa ouale, galbenusurile se freca cu 100 gr zahar laptele si uleiul.


Albusurile se bat spuma cu restul de zahar , se amesteca cu galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de copt .


Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cira 20-25 min.


Blatul 2


Albusurie se bat spuma ca la bezea se agauga nuca de cocos si faina amestecata cu praf de copt si estenta de vanilie.


Compozitia de toatna intr-o tava tapetata cu harite de copt si se coace circa 20 minute.


Asamblare


Blatul 1 este baza , se insiropeaa cu lichior de cocos sau lapte de cocos .


Se pune jumatate din crema si se niveleaza .


Se aseaza batul 2 si restul de crema .


Se acopera totul cu nuca de cocos si se da la rece.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Micutza Luana 1

08.06.2015, 09:56

rocsi

mihaelar63 1

08.06.2015, 16:30

Buna cu cocos

Bya Ralu 1

06.08.2015, 13:52

mi-a scapat prajitura asta...eu de ce nu am mancat oare?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro