Prajitura Raffaello

de Micutza Luana in Dulciuri, 6 Iun 2015 | 3907 vizualizari

 

pentru amatorii de nuca de cocos si cioco alba :)

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100ml lapte ( dak aveti de cocos este perfect)
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Blatul 2
  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 150 gr cocos
  • 2 lg faina
  • 1/2 pachete praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 700 ml smantana dulce pt frisca
  • 750 ciocolata alba
  • 1-2 lg lichior de cocos
  • un plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

Crema

Gelatina se hidrateza conform instructiunilor de pe plic, dupa care se topeste la microunde.

Frisca se incalzeste intr-un vas la bain-marie .

Se adauga cicolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste.

Se adauga gelatina si lichiorul .

Se mixeaza bine.

Blatul 1

Se separa ouale, galbenusurile se freca cu 100 gr zahar laptele si uleiul.

Albusurile se bat spuma cu restul de zahar , se amesteca cu galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de copt .

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cira 20-25 min.

Blatul 2

Albusurie se bat spuma ca la bezea se agauga nuca de cocos si faina amestecata cu praf de copt si estenta de vanilie.

Compozitia de toatna intr-o tava tapetata cu harite de copt si se coace circa 20 minute.

Asamblare

Blatul 1 este baza , se insiropeaa cu lichior de cocos sau lapte de cocos .

Se pune jumatate din crema si se niveleaza .

Se aseaza batul 2 si restul de crema .

Se acopera totul cu nuca de cocos si se da la rece.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

08.06.2015, 16:30

Buna cu cocos

Bya Ralu 1

06.08.2015, 13:52

mi-a scapat prajitura asta...eu de ce nu am mancat oare?

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 16:02

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello