Prajitura cu ricotta si caise

de Oana in Dulciuri, 9 Iul 2015 | 1027 vizualizari

 

Delicioasa, bineinteles! :)
Foto Credit: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

    • 350 g branza ricotta sau de vaci
    • 400 g faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 praf de sare
    • 100 g zahar brun
    • 1 plic zahar vanilat
    • o lingurita scortisoara
    • o lingurita coaja de lamaie
    • 1 ou
    • 20 ml ulei
    • 50 ml lapte
    • Umplutura:
    • 1 kg caise
    • Firimituri:
    • 100 g unt moale
    • 150 g faina
    • 80 g zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta si caise:

  • Spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii

  • Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare

  • Amestecati in vasul  robotului ricotta cu oul, laptele si uleiul, la viteza mica

  • Adaugati compozitia cu faina in vasul de la robot si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios

  • Folositi si spatula pentru curatarea marginii vasului

  • Intindeti aluatul cu facaletul de dimensiunea tavii de aragaz si puneti-l pe o hartie de copt in tava

  • Asezati deasupra caisele, punand feliile una langa alta, precum tiglele

  • Amestecati untul cu zaharul si faina si framantati usor cu mana pana obtineti firimituri de aluat

  • Puneti firimiturile peste caise si coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra

  • Scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca, apoi portionati

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ricotta si caise-0
Prajitura cu ricotta si caise-1

COMENTARII (19)

Criss

Criss 1

29.06.2016, 20:57

Minunata. O salvez la favorite.

dantes

dantes 1

30.06.2016, 07:02

Super!

roxana_simona

roxana_simona 1

30.06.2016, 10:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53