Prajitura cu ricotta si caise

de Oana in Dulciuri, 9 Iul 2015 | 1307 vizualizari

 

Delicioasa, bineinteles! :) 

 

INGREDIENTE

    • 350 g branza ricotta sau de vaci
    • 400 g faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 praf de sare
    • 100 g zahar brun
    • 1 plic zahar vanilat
    • o lingurita scortisoara
    • o lingurita coaja de lamaie
    • 1 ou
    • 20 ml ulei
    • 50 ml lapte
    • Umplutura:
    • 1 kg caise
    • Firimituri:
    • 100 g unt moale
    • 150 g faina
    • 80 g zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta si caise:



  • Spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii




  • Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare




  • Amestecati in vasul robotului ricotta cu oul, laptele si uleiul, la viteza mica




  • Adaugati compozitia cu faina in vasul de la robot si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios




  • Folositi si spatula pentru curatarea marginii vasului




  • Intindeti aluatul cu facaletul de dimensiunea tavii de aragaz si puneti-l pe o hartie de copt in tava




  • Asezati deasupra caisele, punand feliile una langa alta, precum tiglele




  • Amestecati untul cu zaharul si faina si framantati usor cu mana pana obtineti firimituri de aluat




  • Puneti firimiturile peste caise si coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra




  • Scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca, apoi portionati



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

dantes 1

30.06.2016, 07:02

Super!

roxana_simona 1

30.06.2016, 10:39

claudiaO 1

12.06.2017, 09:06

arata demential ! trabuie incercata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de nuci