Prajitura Raffaello

de Ina in Prajituri, 29 Ian 2012 | 20761 vizualizari

 

O alta reteta delicioasa, by Laura Sava ( cu mici modificari )

 

INGREDIENTE

Crema:

  • 700 ml frisca lichida 
  • 750 g ciocolata alba 
  • 50 ml crema de whisky
  • 5 g  gelatina 

 Blat 1:

  • 3 oua
  • 200 g. zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte 
  • 200 g. faina
  • 10 g praf de copt 

Blat 2:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • 5 g praf de copt 
  • cateva picaturi esenta de migdale sau vanilie 

Sirop :

  • 150 ml crema de whisky 
  • 50 ml apa

Decor : 

  • 200 g fulgi de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

Crema : Frisca lichida se incalzeste la bain-marie ( sau direct pe flacara, dar avand grija sa nu se lipeasca de vas ) . Cand frisca e pe punctul de a fierbe, se adauga ciocolata bucati. Se amesteca energic pana cand ciocolata se topeste, dupa care se da vasul la o parte si se lasa la racit.


Hidratam gelatina in 50 ml apa (timp de 5-10 minute), dupa care topim la microunde 5-8 secunde, pana se lichefiaza.


Se scot cateva linguri din crema de ciocolata si se amesteca bine cu gelatina , apoi se amesteca si cu restul de crema, mixand pentru a nu se face cocoloase. Se adauga crema de whisky si se mixeaza bine .


Blat 1: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 100 g zahar, apoi adaugam laptele si uleiul.


Albusurile se bat spuma cu alte 100 g zahar, apoi se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina si cu praf de copt.


Turnam totul intr-o tava captusita cu hartie de copt si coacem 20-25 min. la foc potrivit.


Blat 2: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Se adauga nuca de cocos, faina amestecata cu praful de copt, esenta de migdale sau vanilie. Turnam compozitia in tava captusita cu hartie de copt si coacem la foc potrivit 20-25 min.


Asamblare : Blatul 1 l-am stropit bine cu 150 ml crema de whisky amestecat cu 50 ml. apa ( in reteta Laurei se specifica lichior de cocos sau lapte de cocos ) . Am acoperit blatul cu jumatate din cantitatea de crema de ciocolata alba , apoi am asezat deasupra blatul 2, peste care am intins restul de crema. Deasupra am presarat fulgi de nuca de cocos.


Prajitura este delicioasa daca sta cateva ore la frigider.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Ana_Maria269 1

31.01.2012, 18:52

kukibella 1

24.01.2013, 13:17

babi5 1

08.10.2013, 12:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello