Este o ciorba perfecta si completa , servita fierbinte cu o bucata zdravana de paine si ardei iute nu mai cere nici o completare....iar realizarea ei este extrem de...
Tăiem pieptul de pui în fâșii, pe care le condimentăm cu sare și piper, apoi le trecem prin făină.
Într-o tigaie antiaderentă, topim untul în ulei de măsline,...
Se pregătește mai întâi blatul de tort. Se pornește cuptorul.
Miezul de nucă și migdalele se pun câteva minute să se coacă. Se macină apoi mărunt.
Se separă...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Ciupercile se spala, iar coditele se toaca.
Salamul se taie cubulete.
Ceapa, coditele de ciuperci si...
Carnea se taie bucatele, se spala, se da cu sare si cu boia de ardei dulce, apoi se pune la foc intr-un wok impreuna cu 4-5 linguri de ulei si 300 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana se intaresc precum o bezea....
Carnea se taie cubulețe , se așează în interiorul vasului. Se conectează aparatul Multicooker la sursă de curent, se apasă butonul MENU, se selectează FRY, se setează timpul prin...
Spala aripioarele de pui si curata-le.
Intr-o tigaie adanca pune ulei, lasa-l sa se infierbante si pune aripioarele la prajit.
Adauga foaia de dafin, usturoiul tocat, sare, zeama de...
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea si praful de copt.
In alt bol amestecam restul ingredienteleor si le mixam pana formam o "crema" omogena. Peste partea...
Punem intr-un vas, apa la fiert.
Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul).
Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa sa...
Mai intai, am taiat bucata de ceafa in 5 felii, dar n-am taiat pana jos, am lasat asa ca un ''acordeon'' si am presarat sare. Aceasta bucata am asezat-o intr-o tigaie si am prajit-o la foc iute, pe...
Mod de preparare blat 1:
Se arde zaharul, se pune margarina si apoi apa fiarta. Se lasa pe foc pana la lichefierea completa.
Se strivesc biscuitii, dar nu de tot, mai lasam si bucatele mai mari....
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa...
Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare pana cand sunt bine patrunse, apoi le scurgem, dar nu le trecem prin jet de apa rece.
Ungem cu unt, din belsug, niste forme de minitarte si asezam...
Capsunile se spala, se lasa la scurs si se pun in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte...
Pentru astazi am ales
Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman
Este o ciorba perfecta si completa , servita fierbinte cu o bucata zdravana de paine si ardei iute nu mai cere nici o completare....iar realizarea ei este extrem de...
Piept de pui si ciuperci in sos de branzeturi
Tăiem pieptul de pui în fâșii, pe care le condimentăm cu sare și piper, apoi le trecem prin făină. Într-o tigaie antiaderentă, topim untul în ulei de măsline,...
Tort cu ciocolata si sirop de zahar ars
Se pregătește mai întâi blatul de tort. Se pornește cuptorul. Miezul de nucă și migdalele se pun câteva minute să se coacă. Se macină apoi mărunt. Se separă...