Milch Schnitte

de adriana65 in Prajituri, 8 Dec 2012 | 46010 vizualizari

 

Am preparat aceasta prăjitură de mai multe ori. Ne-a plăcut foarte mult, este o prăjitură uşoară, potrivit de dulce şi foarte fină. Dacă vă plac recomandările mele spor la treabă.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  •  4 ouă
  •  80 g zahăr
  •  2 linguri miere
  •  20 ml lapte
  •  100 ml ulei
  •  2 linguri gris fin măcinat
  •   2 linguri cacao
  •  2 linguri făină
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  1 linguriţă praf de copt
  •  un praf de sare

Ingrediente cremă:

  •   200 gr lapte condensat
  •   200 ml frişcă
  •   100 ml lapte
  •   50 g miere
  •   1 plic întăritor de frişcă
  •   6 gr gelatină
  •   2-3 picături esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Milch Schnitte:

Pentru blat se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul şi zahărul vanilat până devin albe, cremoase. Se adaugă laptele, uleiul şi mierea.Făina, grisul, cacaoa şi praful de copt se amestecă apoi se încoroprează uşor  cremei de gălbenuşuri. La final se adaugă spuma de albuşuri amestecând uşor cu o spatulă .Compoziţia se împarte în două părţi. Se coc două foi în tava de 36/24 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Pentru prepararea cremei hidratăm gelatina  în 30 ml apă rece. După 10 minute se încălzeşte deasupra focului (nu pe foc) până se dizolvă cristalele, se adaugă 50 ml lapte apoi se încorporează în laptele condensat amestecat cu 50 ml lapte, mierea şi esenţa de vanilie.Se bate bine frişca, se adaugă întăritorul după care se adaugă compoziţia cu lapte condensat. Se pune la frigider pentru 10 minute să se întărească puţin. Peste prima foaie  se toarnă crema, se distribuie uniform  pe toată suprafaţa acesteia, apoi se acoperă cu cealaltă foaie.

După 3 ore sau 2 dacă nu mai aveţi răbdare, de stat la frigider, prăjitura  este gata.


 

RETETA IN IMAGINI

Milch Schnitte-0
Milch Schnitte-1
Milch Schnitte-2
Milch Schnitte-3

COMENTARII (33)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

12.01.2014, 11:53

superba prajitura

Panacris

Panacris 1

11.11.2014, 07:38

Xandrinne

Xandrinne 1

14.12.2016, 06:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!