Placinta cu branza si stafide

de Oana in Prajituri, 3 Ian 2011 | 8483 vizualizari

 

Blatul si toppingul de la "american pie" sunt dementiale, se pot umple cu ce-ti trece prin cap, placinta cu mere, dovleac, prune si de ce nu, branza. Cand avem pofta de ceva dulce, e cea mai rapida prajitura si atat de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200g faina
  • 120 g unt
  • 30 ml lapte
  • o lingurita si 1/2 zahar
  • aproape o lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri gris
  • 3 oua
  • 100 g stafide
  • esenta de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Topping:
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 100 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Se pun stafidele la inmuiat in apa fierbinte.


Se amesteca ingredientele pentru blat, untul sa fie la temperatura camerei, se framanta pana se obtine o bila de aluat, apoi se intinde cu mainile intr-o tava rotunda si se ridica si pe peretii formei. Se pune forma la rece.


Se pregateste umplutura: se scurg stafide, se amesteca cu mixerul branza de vaci cu ouale, se toarna frisca lichida, grisul, zaharul vanilat, vanilia si stafidele. Se toarna compozitia de branza peste aluatul din tava, apoi se pregateste toppingul. Se amesteca untul moale cu faina si zaharul si se formeaza firimituri care se pun peste branza.


Tava se pune in cuptorul incins, la foc mic, pana se incheaga bine compozitia. Se scoate si se lasa la rece, apoi se pudreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

In compozitia de branza nu se mai adauga zahar, toppingul de aluat este destul de dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

gaby_duceag 1

07.01.2011, 21:13

La multi ani!

diaconta 1

07.01.2011, 21:25

La multi ani frumoaso

Oana 1

07.01.2011, 22:22

Multumeeesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu visine